fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Politički analitičar o izborima u Zagrebu: Bandić više ne postoji, u drugi krug ulaze Tomašević i Vanđelić

Autor: dnevno.ba

HDZ će o svom kandidatu za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju odlučiti u idućih deset dana, kako su najavili. Sve više se govori kako bi to mogao biti privremeni ravnatelj Fonda solidarnosti Europske unije, namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije Damir Vanđelić.

Politički analitičar Davor Gjenero smatra kako bi to bilo fantastično jer nakon što ode Milan Bandić Zagreb će u organizacijskom smislu ostati u potpunom kolapsu.

“U takvoj situaciji nužan je čovjek koji razumije što je to krizno upravljanje i kako se krizno upravlja. Potpuno slomljen budžet, ostat će gradska uprava koja je potpuno nesposobna upravljati kojekakvim racionalnim poslovi i ostat će atrofiran sustav gradskih poduzeća, holding koji ne ostvaruje elementarne stvari koje takav sustav mora ostvarivati. Zbog toga je u takvim uvjetima Gradu potrebno da na čelu ima čovjeka koji zna upravljati”, govori nam.

Dodaje kako ljudi iz businessa sektora, s kojima je razgovarao, tvrde da je Vanđelič čovjek koje je konsolidirao tri-četiri kompanije i koji taj posao zna sjajno raditi. “Radi se o čovjeku koji je izvrstan izbor za situaciju u Zagrebu i mene bi silno veselilo ako bi Vanđelić bio kandidat za gradonačelnika i osim toga, čini mi se da ako on bude kandidat, zapravo nema prave konkurencije”, zaključuje.

Od drugih kandidata nitko nije relevantan niti ozbiljan

Za Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo ističe da je ispravan čovjek koji u utrku ulazi čista srca.

“On nije niti glup, niti nesposoban, niti lijen. Međutim, ovo što u Zagrebu čeka jednostavno je upravljanje u situaciji koja je daleko složenija od svega onoga s čime se je Tomašević u svojoj karijeri do sada suočavao, ali ovi drugi kandidati, jednostavno nitko od njih nije relevantan niti ozbiljan”.

Dalje navodi da Tomašević ima šanse na izborima te bi bilo izrazito važno da uđe u drugi krug i da se profilira kao alternativa tom upravljanju grada koje bi trebao osigurati Vanđelić. “Izrazito je važno da ozbiljna organizacija kakva je platforma Možemo na tim izborima ojača i bilo bi divno kad bismo njima mogli prepustiti upravljanje gradom. Nažalost situacija je takva da vi morate tražiti upravljače sa puno više znanja i iskustva nego što ih platforma trenutno može pružiti”, poručuje.

Naglašava da osim Tomaševića u ovoj situaciji nema drugog ozbiljnog kandidata.

“Milan Bandić više ne postoji, hvala Bogu, on nije ozbiljan izbor, ali ne postoje niti likovi poput Marasa ili onih nekih drugih samozvanaca koji nemaju čak ni nešto nalik organizaciji koja bi stajala u ovoj zemlji”, tvrdi.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});