fbpx

POMALO JE DRSKO ONO ŠTO SU KINEZI URADILI AMERIKANCIMA Evo kako su im “odradili” maketu borbenog zrakoplova!

Autor: Fena

Kineska vojska izgradila je makete američkog nosača borbenih zrakoplova i dva druga američka ratna broda u pustinji na sjeverozapadu zemlje, vjerojatno u svrhu balističkih vježbi gađanja projektilima, navodi u svom izvještaju Američki pomorski institut na svom portalu USNI News.

Institucija sa sjedištem u Marylandu, neovisna o američkoj vojsci, priopćila je u ponedjeljak da su satelitske snimke koje je dobila otkrile da su makete brodova postavljene u pustinji Taklamakan u regiji Xinjiang.

Lažni nosač zrakoplova gotovo je jednake veličine kao i onaj u prirodnoj veličini, što znači da bi trebao izgledati slično na radarskim metama, navodi institut na svom portalu.

Ovo nije prvi put da su takve makete uočene u kineskoj pustinji, ali se navodi da su ove replike sada točnije i detaljnije.

Na pitanje o izvještaju o maketama, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Kine Wang Wenbin rekao je novinarima u Pekingu: “Nije mi poznato o čemu se radi”.

Sve su jače napetosti između SAD-a i Kine zbog Tajvana, koji Peking smatra otcijepljenom pokrajinom, kao i zbog velike kineske vojne ekspanzije i teritorijalnih pretenzija u Južnom kineskom moru.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI