fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

‘Pomažemo koliko možemo, ali cijelo se Sarajevo oslonilo na rad jedne bolnice’

Autor: dnevno.ba

Nakon što je objavljen videosnimak iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, koji prikazuje velike gužve u čekaonici, oglasio se direktor ove zdravstvene ustanove Ismet Gavrankapetanović.

“Cijelo Sarajevo je naslonjeno na jednu malu gradsku bolnicu. Popravljat ćemo sve što možemo, ali pružili smo ruku bolesnima koji više od pola godine čekaju u zdravstvenom sistemu koji se zatvorio. Upozoravamo na tragične posljedice zatvaranja zdravstvenog sistema svaki dan. Nećemo ostaviti nijednog bolesnog ni pod koju cijenu”, kazao je Gavrankapetanović.

Ističe da je trud zaposlenih Opće bolnice vrijedan poštovanja jer su u jeku pandemije otvorili vrata bolesnima.

“Bit će to zabilježeno kao primjer žrtve za bolesnog. Trudit ćemo se svakog dana biti bolji. Školovani smo da pomažemo. To je naša misija, zadatak i dužnost. Vrata naše bolnice su otvorena za sve bolesne, uprkos svemu”, zaključio je Gavarankapetanović.

Podsjećamo, čitatelji portala Klix.ba jučer su nam se požalili na velike gužve u Općoj bolnici te nepoštivanje mjera protiv koronavirusa.

Jedan od njih nam je poslao i videosnimak na kojem se vidi veliki broj ljudi koji čekaju na pregled ortopeda, ističući da se gužve stvaraju jer ljekari ne mogu stići sve da pregledaju.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});