fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PORTRET DESETLJEĆA: Martin&NIŠTA, dvojac s kormilarom

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Nema niti nacionalni ni demokratsko-politički legimititet-legalitet, niti ga je stekao izbornim pravom-rezultatom na izborima! Željko Komšić ima višestruko, hrvatskih, glasova više! Do nogu, zato i ne hoda svojim nogama, je potučen, da bi mogao predstavljati i pregovarati u ime hrvatskog naroda, ostavljajući ga bez demokratskog temelja-PLURALIZMA! Stranku koju je vukao u nestanak da! Samo, ako ga je ovlastila?

Martin&NIŠTA, dvojac na daljinski, samo je kormilarov veslač s rokom trajanja… Hvale vrijednog spašavanja. Do novog općeg i izbornog sabora HDZ-a 1990.

Dakako da su Martinova maštanja o veličini nerealna, ali da su mu želje ostvarive-materijalne, političke, društvene, tako i osobne, ovisiti će od KORMILARENJA s liderom! U zadnjem medijskom nastupu (Slobodna Bosna) pompozno, poput kolosa vodeće političke misli u Hrvata, pokušava se izdići, nad tragičnim stanjem naroda, kojeg obmanjuje evo pune tri decenije, tamo još od prvih demokratskih izbora u BiH, kada je bio kandidat yugoslovenske političke platforme za ponovno ujedinjenje-pod srpskom zastavom! Zato po medijima cmizdri „tjeraju me da lajem na Dragana Čovića“ šmrc šmrc kao da nije opće poznato što lider misli o njemu šmrc šmrc…

Pitate se što sam onda ja? Ja sam, samo, skromni-mali i krivi Hrvat, koji stoji ispred Vas, stojim na demokratskoj fronti PLURALIZMA i usudim se na glas razmišljati (uh, smijeli se to?) iznoseći svoj stav. Vjerujem kako je i u Vašem a i u javnom interesu zaključak koji će te donijeti čitajući?

Slušam, dok strastveno tipkam, s uživanjem u ritmu r&b veliki ljubavnički hit Barry White – „On je prvi, zadnji, jedini, On je naša budućnost“. Podsjećajući se kako je kardiologinja… Pred izbore drukala za Martina. Danas ni ona ne zna za koga više? Sada, u javnim nastupima podera glas s onom …Đonijevom „E tu me bijes obuze“! Naime, kako svatko ima pravo izabrati svoj glazbeni hit, tako i na svoj politički stav, koji, kod nas Hrvata, uzgred budi rečeno, ide iz krajnosti u krajnost, razumljiv mi je njen bijes ali i ljubav prema glazbenom izričaju Azre!

Kada se govori o određenju čovjeka – Martina&Ništa u politici, što je centralna tema političko-birtijskih priča, sada kada više ne hoda svojim nogama i ne misli svojom glavom, kada se objašnjava njegovo djelovanje, popularno ga nazivaju „Političko klepetalo“ili „Mali od Reketa“, valjda misle na njegovu športsku ambiciju-tenis! Uglavnom, dužnosnička bratija smatra, sada kad je razdružen od lidera, jasno je da ga ne želi ni u dvojcu s kormilarom! Svoju tvrdnju temelje na činjenici kako Martina&Ništa, u javnim istupima „ama baš nitko ne razumije, te, što to on uopće kazuje“?!

Posebice su zabrinuti u čiju korist se s njim kormilari!? Kako i otkuda on u Domu Narod? Koji narod i kako i na kojim izborima je izabran? Koristi jako puno riječi, kako bi sakrio prave namjere kormilarenja! Jer nije upućen, od lidera, u pravac! Njegove mane ali pogotovo namjere-materijalne ambicije znaju u 90-desetki! Nadalje tvrde: da narodu dosada još uvijek nije pokazao, osim za prvih izbora, koji je to njegov: političko-veslački put, s kojim to idejama dolazi pred narod svoj, kako bi mu se pridružili u veslanju k ponoru! Dakako, da se je morao, svojim nacionalnim podkapacitetom, odlučiti za kormilara. Inače, ni termina ni partnera za tenis…

U 90-desetki, od njega se očekivalo otvaranje važnih tema: od nacionalnog značaja, preko gospodarskih i kriminalno-privatizacijskih, uz ultimativan zahtjev da se pozabavi korupcijom u javnom sektoru, do onih-koje stvaraju probleme u svakodnevnom životu i radu. Velika su očekivanja bila od Martina&Ništa, ali i sam se bacao u utrku s obećanjima, danas, kako tvrde stranačke kolege. Oni koji su malo bolje analizirali i poznavali Martina&Ništa kažu: „nema ono nešto–da Vas privuče k njemu–da stanete uz njega-osim ispraznosti, navodno, velikih obećanja“! Da naš narod nije u pravu, i da baš nije sve tako, ne bi mu ni trebao kormilar!

Vrli Martin&Ništa temelji svoje političko djelovanje na pravcu kojim upravlja kormilar. Ta njegova vrlina ga potiče i jača mu volju, da se pokori ponudi odustajanja od nacionalnih interesa zarad načela stožerne gluposti, koja Hrvate vodi u nestajanje! Zamjećujem ja njegove vrline, ali i posljedice iste – 30godišnja osrednjost u djelovanju i mjerljivim, nikakvim, učincima koje je postigao, baveći se politikom, u i za interes naroda svog! Da li je vrijedan Vašeg poštovanja i pozornosti-zbog svojih iskazanih vrlina?

Martin&Ništa-dvojac s kormilarom je na razmeđi: između HDZ-a i 90desetke, između veličanstvene i neponovljive izborne pobjede Franje Borasa za člana predsjedništva, nad Martinom&Ništa, između velikog i plemenitog narodnog poslanika-kakav je osnivač HDZ-a Vlado Pandžić, između najsjajnijih demokratskih vrijednosti, koje su Hrvate krasile u tom vremenu i ponora u koji, svaki dan sve više i dublje padamo! Nestalog povjerenja i izostanka zajedništva, zbroja izbornih glasova od naroda, koje dobivaju stožernici s ponuđenih lista…

Sada, više se i ne zna s koje političke platforme stižu na izborne liste? Martin&Ništa, više nema svoje političke ideje… Što nudi, za što se zalaže, koji su njegovi politički prioriteti: Hrvatska Republika, treći entitet, federalizacija, regionalizacija, izborni zakon-kakav? Gukni golube? Martin&Ništa, dvojac s kormilarom, sami je rub s kojeg se pada u ponor! Molim Vas, dozvolite, znate što mi je jedna pametna baba sa Širokog rekla za stožernike: jel’ to onaj posa zbog kojeg se nikako i nikad ne ide u zatvor? Je, je, ja kažem njoj… A ona: “e da narod zna, što je to stožerna-MEDENA ZAVJERA: pare, nacija, politika, stranka, duhovnost, vira … Materijalizirana sama su vražja posla“ !

Martine&Ništa, prvi zamahi su najteži, to znamo svi. Znamo isto tako da veslate najjače, kako bi zadovoljili kormilara, samo, niste ne zamjenjivi, niti ste, baš najbolji u tomu! Brojni sljedbenici čekaju na red! Veslate samo onako kako kormilaru odgovara! Odgovara li to Hrvatskom narodu? Možete li, Martine&Ništa, utjecati na neke odluke, koje će biti donesene za narod, od strane: kormilara, međunarodne zajednice, od političkih partnera i protivnika? Da se malo napnete? Ne bi li…Mogli…

Kada bi morao odgovoriti na zadanu temu u interesu javnosti: Što je entitet? Zašto Hrvati nemaju svoju republiku unutar BiH? Zašto nam djeca napuštaju domove? Zašto su vrijednije, kod zapošljavanja, lažne diplome od pravih, učenićkih! Od naše djece? Rekao bi što? Što bi mogao odgovoriti ljudima, koji ne hodaju svojim nogama i ne misle svojom glavom? Da Nastave sisati vesla kormilara!

Dalje, moja pitanja za Martina&Ništa: Da li dijelimo isto političko i svako drugo licemjerstvo? Da li smo svi dio iste kulture javne korupcije-stožernici i narod? Da li smo svi dio nerješivog? Ili, nedo Bog da pitam – znate li, kako dalje Martine&Ništa? Vjerujem, kako niste kapacitirani odgovoriti na sva ova pitanja. Čvrsto držim da Hrvatski narod nema baš puno vremena da čeka na odgovore, dok ste pod podkapacitiranom palicom kormilara!

Nezamislivo bi mi bilo, da se netko nakon pročitanog usudi zaključiti: Kako Hrvati, samo ako su odlučili nestati, nastave skupa s Martinom&Ništa, vesla kormilara sisati! Uzdajući se u Vašu moć opraštanja, kazivati ovo sam morao… Pun mi ga je kurac…

Vama?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});