fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Potpisan Aneks Sporazuma o kineskoj vojnoj pomoći za BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine danas je potpisan Aneks Sporazuma MOBiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike (NR) Kine o vojnoj pomoći za BiH, a koji se odnosi na kinesku donaciju inženjerijskih strojeva za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Aneks Sporazuma potpisali su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping.

Aneksom je definirana specifikacijska lista opreme, čija će se isporuka obaviti u narednih pet godina.

– Ova vrijedna donacija pomoći će Oružanim snagama BiH u obnovi svojih inženjerijskih sredstava, koja se inače često koriste i kao pomoć civilnim organima u slučaju elementarnih nepogoda – kazala je ministrica Pendeš.

Zahvalila je veleposlaniku NR Kine na dosadašnjoj suradnji i izrazila spremnost da se suradnja OSBiH i NR Kine i dalje proširi.

Veleposlanik Ji Ping je konstatirao kako je potpisivanje ovog Aneksa rezultat uspješnog posjeta izaslanstva MOBiH Kini, koji je realiziran prije dvije godine.

– Drago nam je da možemo pomoći Oružanim snagama BiH. Posebno se radujemo suradnji na polju naobrazbe, ali i međunarodnih mirovnih misija – kazao je kineski veleposlanik.

Pored ostalih, potpisivanju Aneksa Sporazuma, nazočili su i pomoćnik ministrice obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OSBiH za resurse general bojnik Gojko Knežević te kineski vojni izaslanik brigadir Luo Tiefeng, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});