Potpisan Aneks Sporazuma o kineskoj vojnoj pomoći za BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine danas je potpisan Aneks Sporazuma MOBiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike (NR) Kine o vojnoj pomoći za BiH, a koji se odnosi na kinesku donaciju inženjerijskih strojeva za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Aneks Sporazuma potpisali su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping.

Aneksom je definirana specifikacijska lista opreme, čija će se isporuka obaviti u narednih pet godina.

– Ova vrijedna donacija pomoći će Oružanim snagama BiH u obnovi svojih inženjerijskih sredstava, koja se inače često koriste i kao pomoć civilnim organima u slučaju elementarnih nepogoda – kazala je ministrica Pendeš.

Zahvalila je veleposlaniku NR Kine na dosadašnjoj suradnji i izrazila spremnost da se suradnja OSBiH i NR Kine i dalje proširi.

Veleposlanik Ji Ping je konstatirao kako je potpisivanje ovog Aneksa rezultat uspješnog posjeta izaslanstva MOBiH Kini, koji je realiziran prije dvije godine.

– Drago nam je da možemo pomoći Oružanim snagama BiH. Posebno se radujemo suradnji na polju naobrazbe, ali i međunarodnih mirovnih misija – kazao je kineski veleposlanik.

Pored ostalih, potpisivanju Aneksa Sporazuma, nazočili su i pomoćnik ministrice obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OSBiH za resurse general bojnik Gojko Knežević te kineski vojni izaslanik brigadir Luo Tiefeng, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI