fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: AP Photo/File via Guliver

Potreseni Lukašenko strahuje za vlastitu sigurnost: Mijenja kuhare, sluge i stražare

Autor: Dnevno.ba

Iznenadna smrt bjeloruskog ministra vanjskih poslova Vladimira Makeija, koji je prije dva dana preminuo u dobi od 64 godine, potaknula je razne teorije.

Naime, prije predsjedničkih izbora i masovnih protuvladinih prosvjeda u Bjelorusiji 2020., Makei je bio jedan od inicijatora nastojanja da se odnosi Bjelorusije sa zapadnim zemljama poboljšaju te je kritizirao Rusiju.

Međutim, nakon početka prosvjeda naglo je promijenio stajalište, tvrdeći da su demonstracije nadahnuli zapadnjački agenti.

Potreseni Lukašenko
Njegova smrt je, prema nekim izvještajima, uzrokovana srčanim udarom te je, navodno potresla bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, koji sada “strahuje za vlastitu sigurnost”.

Biznismen rođen u Rusiji, koji je sada u egzilu u Izraelu, Leonid Nevzlin tvrdi da je Makei “umro od posljedica trovanja otrovom razvijenog u posebnom laboratoriju FSB-a”. On je citirao izvore za koje tvrdi da su bliski ruskim specijalnim službama, rekavši:

“Klinička slika u takvim slučajevima odgovara smrti od moždanog udara ili zatajenja srca.”

‘Drugi najvažniji čovjek u državi’
Nevzlin tvrdi da teoriju o trovanju “podržava činjenica da 64-godišnji dužnosnik nije imao zdravstvenih problema, vodio je aktivan način života i kovao planove za budućnost”.

Citirao je neimenovanog ruskog toksikologa koji je navodno rekao da je “vrlo lako otrovati čovjeka tako da svi misle da je umro prirodnom smrću”.

“Smrt Makeija, u biti drugog najvažnijeg čovjeka u državi, izazvala je paniku u krugovima bjeloruske nomenklature. Ali diktator Lukašenko je najviše potresen. Naredio je zamjenu svojih kuhara, slugu i stražara. Lukašenkova djeca su dobila dodatnu sigurnost. Diktator ne vjeruje nikome”, tvrdi Nevzlin.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});