fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Potvrđena imena SDA-ovih ministara za Vladu KS, dva kandidata za predsjednika KO SDA

Autor: Faktor.ba

SARAJEVO - Kantonalni izvršni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo potvrdio je na današnjoj sjednici prijedloge te stranke za ministre u novom sazivu Vlade Kantona Sarajevo (KS).

Svi prijedlozi su nakon pojedinačnog izjašnjavanja dobili jednoglasnu podršku. Tako bi, ukoliko Skupština KS potvrdi imenovanja, novi ministar financija trebao biti Jasmin Halebić. Ministrica komunalne privrede i infrastrukture će biti Nihada Glamoč, na čelu Ministarstva kulture i sporta bit će Emir Hadžihafizbegović, dok će Ministarstvo pravde i uprave predvoditi Mersa Kustura.

Novi ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša će biti arhitekta Faruk Kapidžić, dok će resor prometa voditi Adi Kalem. Brigu o boračkoj populaciji u KS će voditi Senad Hasanspahić.

Sjednica Skupštine KS, na kojoj bi se trebala imenovati nova Vlada KS, bit će održana do kraja ovog mjeseca.

Na današnjoj sjednici su također utvrđena i imena kandidata za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. To su Fikret Prevljak i Semir Efendić, a taj će prijedlog biti upućen u Kadrovsku komisiju SDA.

Autor: Faktor.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});