POZIVNICA OPĆE BOLNICE: “Inspektorat mora pregledati popunjeni kapacitet ostalih bolnica”

Autor: dnevno.ba

Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na jutrošnjoj hitnoj sjednici dao je punu podršku Ismetu Gavrankapetanoviću, v. d. direktora, u vođenju i organizaciji rada ove ustanove.

Upravni odbor ponovo iskazuje odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije BiH, koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima.

Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije covid-19.

“Naša opredijeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana. Upravni odbor i v. d. direktora ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama, kao i problematičnom načinu zbrinjavanja naših bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje. Ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje prije svega popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta, a tek potom otvaranje alternativnih smještaja”, poručuju iz Opće bolnice.

Upravni odbor poziva inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, naprave uvid u njihov rad i opterećenost i u skladu sa zatečenim stanjem donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI