fbpx

Poznati novi detalji: Deset kamera snimilo profesionalnog ubojicu iz BiH

Autor: dnevno.ba

Lovrenovića je usput snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju “Vest 65” na Novom Beogradu, gdje je ubica u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin terenac BMW X5.

Milivoje Lovrenović (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, osumnjičen da je 13. septembra ubio Strahinju Stojanovića (30) na Novom Beogradu, identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se vidjeli na snimcima nadzornih kamera.

Lovrenović je, kako se vidi na tim snimcima, na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u rancu na leđima. Kako bi bomba bila ubojitija, ubica je u nju navodno stavio matice od šrafova.

Kako pišu srbijanski mediji, Lovrenović je električnim biciklom prošao pored Hrama Svetog Save, a zatim se kroz centar grada spustio do rijeke Save, gdje je preko mosta prešao na novobeogradsku stranu. Njega je usput snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju “Vest 65” na Novom Beogradu, gdje je ubica u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin terenac BMW X5.

Nakon što je podmetnuo bombu, sačekao je Stojanovića da terencem izađe na ulicu, a potom i telefonom aktivirao eksploziv. Lorenović se odvezao do Save i bacio bicikl u vodu.

– Na obali se presvukao i kamera ga je tada uhvatila bez kacige i jasno mu se vidjelo lice na snimku. Ista kamera snimila je Lovrenovićev ožiljak na nozi. Nakon što se presvukao, osumnjičeni je pobjegao i od tada ga kamere više nisu “uhvatile”. Pretpostavlja se da je odmah pobjegao iz Srbije, ilegalno preko Drine – kaže izvor srbijanskih medija.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI