fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poznato ratno siroče Sarajeva optuženo za ucjenu maloljetnice

Autor: Večernji list

SARAJEVO - Ulice Sarajeva tog 16. listopada 1993. zasipale su granate. Hrvatica Ivanka Šućur (65) unatoč opasnosti izašla je na ulicu do crpke za vodu. Pala je još jedna granata. Potrčala je do zgrade prema prostoru turističkog ureda tražeći zaklon, i odjednom začula dječji plač.

“Ušla sam u prostoriju i na podu u prljavštini vidjela dijete koje je puzajući pokušavalo dohvatiti komad polomljenog stakla. “Nemoj to dirati!” upozorila sam ga. Pritrčao mi je i tako jako me zagrlio da ga nisam mogla odvojiti od sebe” – pričala je Ivanka pokazujući odjeću i bočice koje i danas čuva u metalnoj kutijici.

Uzela je dječaka u naručje i odnijela ga do policije misleći kako će mu pronaći roditelje, ali su joj rekli da dječačića nitko ne traži. Donijela ga je kući. Dijete je trebalo presvući i tada je među njegovim stvarima pronašla papirić na kojem je pisalo da se zove Elvis Salkanović, da je rođen 9. siječnja 1992. u Čapljini te da mu je majka umrla, a otac Ahmet pobjegao.

Ivanka je od sigurne smrti spasila, prehranila i odgojila ratno siroče Sarajeva te je zbog tog požrtvovnog djela 16 godina kasnije u Zagrebu dobila nagradu “Ponos Hrvatske”.

Mladić je u to vrijeme išao u grafičku školu i sanjao o karijeri web-dizajnera. To je jedna strana medalje, a druga je da je 6 godina poslije Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu optužilo upravo Elvisa Salkanovića (23) zbog kaznenog djela prinude na spolni odnos maloljetnice i ucjenu.

Naime, tereti se da je početkom ove godine sa 17-godišnjakinjom, s kojom je bio u ljubavnoj vezi, mobitelom snimio intimni odnos pa joj potom rekao da mora raditi sve što kaže ili će u protivnom snimke javno objaviti. Poslao joj je i SMS poruku da će reći njenim roditeljima ako mu ne bude donijela novac. Ona je iz kuće uzela oko 2500 eura i 20. siječnja u Hrasnici mu predala novac.

Ali, kako se navodi, ni to nije bilo dovoljno, pa je, prijeteći i dalje objavom snimke, maloljetnicu odveo u drvenu baraku u tom naselju i prisilio je na spolni odnos.

23-godišnjak nije poricao seksualni odnos s maloljetnicom, ali je tvrdio da je ona na to pristala. Kada je riječ o novcu, kazao je da mu je dobrovoljno i bez nekog posebnog razloga dala oko 100 KM. Inače, Salkanović je i prije osuđivan, a tada je žrtva njegovih ucjena, navodno, bila udana žena.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});