fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pravda za Davida i Dženana tražena i u Beču, najavljeni veliki prosvjedi u Sarajevu

Autor: Klix.ba

BEČ - U glavnom gradu Austrije danas su održani prosvjedi "Pravda za Davida i Dženana" koje je organizirala porodica tragično stradalog Banjalučanina Davida Dragičevića.

Skup je započeo pjesmom “Klinac u Getu”, svojevrsnom himnom okupljanja “Pravda za Davida” koju su uglas pjevali brojni Bosanci i Hercegovci iz Francuske, Njemačke i Austrije. Kako saznajemo, grupa članova “Pravda za Davida” iz BiH također je otputovala u Beč.

Mirnim prosvjedima a prisustvovali su Davidovi otac i majka, Suzana Radanović i Davor Dragičević, obitelj  ubijenog Dženana Memića, otac Muriz i sestra Arijana, kao i advokat obje obitelji  Ifet Feraget.

“Otac je otac, ali majka je ta koja daje život. Ja sam njemu dala život. To je moja kost, moja koža, moja krv. Ko ima pravo majci da oduzme dijete na bilo koji način. Stidi se Bosno, stidi se Hercegovino što dozvoljavaš da se pravda traži u Europi, u Beču”, kazala je Radanović.

Davor Dragičević ponovio je kako će sve naplatiti ubojicama svog sina. On se zahvalio svima što su se odazvali današnjem skupu u Beču.

“Kumio sam, molio, tražio, ponižavao se, bio patolog i inspektor… Nisam ja sina dobio i hranio da ga ubijete. Ja ću vam naplatiti sve. Idem do kraja. Ubiti me ne možete. Uradili ste to već. Milorade Dodiku i Dragane Lukaču, ja ću s vama završiti, a vi sa mnom nećete nikada. Možete ubiti mene, možete ubiti Muriza Memića, ali šta ćete sa svim ovim ljudima? Oprosta i zaborava državo nema. Jedno ubojstvo, dvije obdukcije, dva groba, dvije sahrane, Milorade Dodiku. Bilo je u povijesti svega, ali ovako nije bilo nikada. Ubili su Slavišu Krunića i niko ništa. Muriz i ja stati nećemo, a ti Milorade za koji dan ćeš doći ovdje. Davor Dragiević čeka te i u Beču, u Briselu, Mihenu, Kaliforniji… Moja će biti zadnja”, istakao je Dragičević.

Otac ubijenog Dženana, Muriz Memić, najavio je kako će se uskoro održati veliki protesti za Davida i Dženana u Sarajevu.

“Pozivam sve građane BiH da pogledaju svoju djecu i razmisle jesu li ona sigurna. Oni koji misle da im je dijete sigurno, ne moraju dolaziti. Pozivam i sve one van Sarajeva da organiziraju proteste za Davida i Dženana u svojim gradovima. Vidjeli smo s kakvom mafijom imamo posla. Oni neće lako odustati, ali nećemo ni mi”, istakao je Memić.

Prisutnima se obratio i advokat Feraget istakavši kako pravda mora biti temelj svake vladavine što su okupljeni ispratili uzvicima “Bosno, probudi se”.

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});