fbpx
Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

PREDSJEDNIK RH: “Da vidim gdje stoje zastupnici HDZ-a iz BiH, usude li se vratiti u Ljubuški…”

Autor: dnevno.ba

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nalazi se danas u Puli, gdje je posjetio brodogradilište „Tehnomont“ te održao radni sastanak s Upravom brodogradilišta. Nakon sastanka Milanović je obišao pogone proizvodnje brodova, a dao je i izjave za medije.

“Bez obzira na to što ne djeluje šminkerski, srce je veliko”, osvrnuo se kratko na brodogradilište.

Osvrnuo se na izmjene Zakona o Vladi, odnosno skidanje imuniteta članovima Vlade za sva koruptivna kaznena djela te kodeks ponašanja državnih dužnosnika. “On je efikasan kao i sankcije bilo koje vrste. To je opasno i rekao sam Plenkoviću da pazi što radi, uhapsili su mu ministra. Opasno je da DORH može upadati u stanove ministara, tome služi imunitet – da bi postojala ravnoteža odgovornosti i moći”, kazao je.

Govorio je i o Izbornom zakonu u BiH.

“Vidjet ćemo tko je tko i tko koju ulogu igra u ovoj povijesnoj farsi. To što Plenković radi katastrofalno je, to rastužuje i grozno je. Čovjek je opsjednut odnosom sa mnom. Ja samo čekam da on krene provoditi ono što govorim da treba, a ja ću se maknuti istog trenutka. Njemu će pljeskati u Livnu. Ali onda mu neće pljeskati u Bruxellesu jer on mora doći tamo i pokloniti se”, kazao je.

Poslao je poruku i, kako kaže, ljevičarima u Hrvatskoj koji se s ovim problemom ne mogu poistovjetiti da, “ako se ne mogu poistovjetiti s hrvatskim Ustavom da se vrate u 1943. i zamisle da pomažu ranjenim partizanima”.

“Ako im ovo ne paše neka zamisle da je ovo bitka za ranjenike, Hrvat u BiH su ranjenici, politički ranjenici. Zaštitimo svoj narod u BiH. Hrvatsku kao članicu NATO-a brine ta situacija. To je naš narod, to je moja ustavna obaveza. Da vidim gdje stoje zastupnici HDZ-a iz BiH, gdje su oni? Usude li se vratiti u Ljubuški, Livno ili su kupljeni od strane Plenkovića”, rekao je on.

Podsjetimo, portal Bild.ba jučer je objavio tekst u kojem je opisano na koji način upravo Čović može postići da se Milanovićeva ideja oko blokade Finske zbog Izbornog zakona obistini. OVDJE oširnije.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI