fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Predsjedništvo SOGFBIH raspravlja o pripadnosti i raspodjeli javnih prihoda u FBiH

Autor: Dnevno.ba

Počela je Treća sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine koja se održava u Općini Novi Grad Sarajevo.

Ranije je najavljeno da će Predsjedništvo Saveza ovom prilikom razmatrati brojna pitanja od značaja za jedinice lokalne samouprave kao što su aktivnosti vezane za izradu metodologije pripadnosti i raspodjele javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine u čijoj izradi sudjeluju i predstavnici Saveza.

Predsjedništvu će biti prezentirani izvještaji sa sjednica skupštinskih povjerenstava Saveza na kojima je, između ostalog, razmatrano pitanje naknada koje komercijalne banke obračunavaju na prekomjernu likvidnost, te inicijativa za uspostavljanje Mreže internih revizora općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

S obzirom na činjenicu da Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine ove godine obilježava 50 godina rada, tim povodom će Predsjedništvo Saveza biti upoznato o aktivnostima na pripremi obilježavanja ovog velikog jubileja.

Također će biti riječi i o različitim projektnim aktivnostima Saveza kao što su „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, „Socijalna prava za ranjive grupe“, kao i drugim bitnim pitanjima, prenosi HMS.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});