fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Predstavnici vlasti u Županiji Posavskoj očajnički pozivaju Hrvate da se vrate, a za obnovu kuća novaca nemaju

Autor: Dnevno.ba

ODŽAK – Nedostatak posla, loš ekonomski položaj, spora obnova kuća, najveći su problemi s kojima se suočavaju hrvatski povratnici.

Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić danas je posjetio Obitelj Jurkić u Novom Selu kod Odžaka.

Nakon završetka rata posljedice u Novom Selu kod Odžaka na nekim kućama još uvijek su vidljive. Neki hrvatski povratnici su imali sreće pa su kuće uspjeli da obnove, ali Jozo Jurkić u tom smislu nema čime da se pohvali. Za vrijeme rata je napustio Novo Selo i otišao u izbjeglištvo u Zagreb.

“Niko nas nije kontaktirao niti pokušao pomoći kako bi se pokrenula obnova. Obraćali smo se mnogim organizacijama, vlastima, ali kao što se može vidjeti nitko ništa nije uradio”, rekao je Jurkić.

Važno je da ljudi na svakom dijelu ove zemlje osjete podršku institucija, i to na način da odmah, pristupimo na osnovu njihovih potreba o kojima se informiramo u razgovoru s njima na terenu. Obzirom da je Općina Odžak prva Općina koja je prihvatila projekt „Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH. Nadam se da će Općina Odžak i Načelnik Jakov Ivanković pomoći i u realizaciji obnove kuće obitelji Jurkić u Novom Selu”, rekao je Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić, navodi se u priopćenju ove stranke.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});