Preminuo novinar Asaf Bečirović

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Sarajevu je noćas u 60. godini preminuo Asaf Bečirović, urednik magazina Start BiH i dugogodišnji novinar, nakon kratke i teške bolesti.

Kao novinar je gotovo dva desetljeća radio u dnevnim novinama Oslobođenje u kojima je dva puta proglašen za najboljeg novinara tog lista i u dnevnom listu Faktor.

Prije rata bio je novinar u tvorničkom listu “Pretis”. Tijekom agresije je bio pripadnik Armije RBiH. Osim po vedrom duhu, čitatelji i kolege će ga, između ostalog, pamtiti i po reportažama i brojnim kolumnama u kojima je na satiričan način kritizirao fenomene tranzicijskog društva.

Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je novinar osebujnog, prepoznatljivog stila, čovjek čiji tekstovi su se tražili i rado čitali, dobar čovjek, naš Asko, napisale su kolege iz Oslobođenja.

Kažu, stil je sam čovjek. Asafovi tekstovi, i da se ne pogleda potpis ispod njih, mogli su biti samo njegovi tekstovi. Mudri, a lagani, vrcavi i zanimljivi, a uvijek s velikom porukom. Pa, i da ih nije potpisao, pažljiv čitatelj ovog novinara, koji je radio u Oslobođenju godinama, i u Danima, a karijeru završio kao urednik Starta, znao bi da su njegovi.

To je najviše što jedan novinar može postići.

Mjesto i vrijeme dženaze bit će naknadno objavljeni, priopćeno je iz magazina Start BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI