fbpx

PRIČA IZ BiH PODSJEĆA NA KRIMINALISTIČKE TRILERE! Pakistanci ih oteli, ukrali im novce potom ih vezali za drvo i silovali!

Autor: Dnevno.ba

Općinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni istražni pritvor za državljane Pakistana Muhameda Afzala (Muhammed, 30), Hasana Rijaza (27) i Salmana Alija (30) zbog sumnje da su počinili kaznena djela prijevare, nasilnog lišavanja slobode i prinude na spolni odnos.

Osumnjičeni su 27. rujna na lokalitetu Bosanske Poljane kod Tuzle doveli dvojicu državljana Nepala od kojih su prethodno uzeli novac kako bi ih prebacili u zemlje Europske unije (EU).

Umjesto da ih vode u EU, trojica Pakistanaca su Nepalce vezali za drvo, a potom sva trojica s jednim od njih imali spolne odnose.

– Uviđaj su obavili službenici Kriminalističke policije MUP-a TŽ, a Općinski sud je na prijedlog Tužiteljstva TŽ odredio jednomjesečni pritvor – kaže za Avaz Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva TŽ.

Pakistanci su duži vremenski period od Nepalaca uzimali novac za prelazak u zemlje Europske unije. Procjenjuje se da su od njih uzeli 5.500 eura, a kobnog dana su od dvojice Nepalaca uzeli još novca, a potom ih odveli u šumu na lokalitetu Bosanske Poljane.

Odmah po dolasku na spomenuti lokalitet oni su počeli prijetiti Nepalcima, puštati im video snimke na mobitelima, a potom su ih vezali za drvo i seksualno se iživljavali nad jednim od njih.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI