fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PROCURILI DETALJI TAJNOG DOGOVORA! Što su planirali Milanović i HDZ-ovci? Predsjednik ne misli odustati

Autor: dnevno.ba

Zoran Milanović nastavlja po svom.

Jedna od rijetkih ovlasti koju ima ona je u sklopu koje odlučuje o kandidatu za predsjednika Vrhovnog suda, i za to je predsjednik prema tvrdnjama upućenih i više nego ozbiljno zagrizao. Naime, kako ističu njegovi suradnici on namjerava Saboru predložiti svojeg kandidata za predsjednika Suda, neovisno o tome hoće li uspjeti osigurati potrebnu zastupničku većinu koja bi ga izabrala.

”Iako je razmišljao podržati odvjetnicu Lidiju Horvat, on je od toga nakon dubinske analize ipak odustao, njegov izbor zaisugurno neće biti nitko od troje kandidata koji su se prijavili na poziv kojega je raspisalo Državno sudbeno vijeće”, kaže naš sugovornik blizak Milanoviću te napominje kako bi se uskoro doista mogao dogoditi presedan.

Naime, Plenković je jasno dao do znanja da njegov HDZ za predsjednika Vrhovnog suda neće podržati osobu koja nije sudjelovala na javnom pozivu. No, Milanović od toga ne strahuje, iako bi moglo doći do toga da Sabor po prvi put odbije prijedlog predsjednika Republike. ”Mi uopće ne brinemo, Plenkovićeva saborska većina ionako je tanka pa ne možete reći da su svi zadovoljni Đurom Sessom i njegovim upravljanjem ovim sudom. Uostalom, naši strahovi nisu niti bitni, Milanović ima pravo koje planira koristiti, i nema namjeru popustiti pod pritiskom, Plenković je taj koji je odlučio ići mimo njega pa je već Sessi nagovijestio da ostaje na čelu suda znajući za Milanovićevo stajalište na tu temu”, kaže naš sugovornik blizak predsjedniku, koji provodi ozbiljnu analizu stručnjaka koje bi mogao pogurati na ovu poziciju zaobilazeći na Plenkovićevo javno zgražanje javni poziv.

”To što Plenković ne pristaje na kompromis također nije naš problem, ne bira se ovdje nekoga tko se sviđa HDZ-u, već se bira predsjednika najvažnijeg suda u zemlji”, objašnjava naš sugovornik te priznaje da su i sa HDZ-ovcima vođeni dogovori o kandidaturi Orsata Miljenića. ”Bili smo na korak do toga dogovora, no Orsat je sam procijenio da bi njegova kandidatura bila neumjesna, ali Milanović ima vremena, krenuo je pravodobno, a vidite da odustati neće”, zaključuje naš sugovornik.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});