fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PROPJEVAO KUTLE! Bandić u panici! Skandal uoči izbora: Otkriveni detalji frapantne prepiske

Autor: dnevno.ba

Iako je očekivao da će kampanju za nadolazeće lokalne izbore odraditi bez prevelikih smetnji, atmosfera se u timu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića usijala nakon što je u javnost dospjela prepiska između poduzetnika Miroslava Kutle i braće Zorana i Petra Pripuza.

Naime, kako piše Nacional Kutle je zatražio povrat svoje  imovine koja uključuje Narodni radio, Antenu i Radio Dalmaciju, a u prepiskama koje su u posjedu ovog medija stoji i da su sve Bandićeve afere plod gramzljivosti Zorana Pripuza, dok se ovog poznatog zagrebačkog poduzetnika dovodi u vezu s premlaćivanjima novinara Denisa Kuljiša i Dušana Miljuša, ali i sa planiranjem napada na novinara Gordana Malića.

Kutline optužbe iz Pripuzova tima žestoko demantiraju, no nije tajna da su on i Pripuz kumski povezani, baš kao što je poznato da su prije Kutlina bijega u BIH tijekom njegovih poslovnih podviga surađivali. O temi kojom se bavi njegov medij oglasio se i urednik Nacionala, poznati novinar Berislav Jelinić.

“‘Tvoj vazal i potrčko tužni Bandić bit će glavna tema svih medija… Medije će preplaviti vaše akvizicije oko brojnih prenamjena zemljišta te nezakonitih poslova sa gradom, a što će potaknuti i otvoriti puno složenije i opasnije teme oko ‘organizacije’…  S obzirom da ste se na sve moje prepiske oglušili, nema razloga da javno ne progovorim o svemu što ste mi oteli i ukrali, te da ne pokrenem sudske i ine postupke. Uvjeren sam da će europskoj i hrvatskoj javnosti biti vrlo interesantno saznati na koji način ste sve to učinili…’, samo je dio onoga što u šokantnim porukama odbjegli tajkun piše braći Zoranu i Petru Pripuzu”, piše Jelinić citirajući dijelove prepiske te nastavlja:

‘Sa svih strana mi stižu podaci, kako si odriješio kesu, te obilato plaćaš pojedine korumpirane predsjednike sudova’.

Ti su medijski napisi prema tvrdnjama upućenih ozbiljno uznemirili Bandića, koji ne želi da ga se sada usred kampanje za lokalne izbore povezuje s tim pričama, znajući da je baš on s Pripuzom bio jedan od glavnih protagonista afere Agram. I bez ovog Kutlinog istupa o vezi između zagrebačkog gradonačelnika i Petra Pripuza godinama se govori na gradskoj političkoj sceni, a te odnose problematizirao je i zastunik Petek.

Nakon što je Bandić uoči svibanjskih izbora uspio postići dogovor s premijerom Plenkovićem, s kojim i nakon lokalnih izbora planira suradnju, ovi napisi zasigurno mu ne idu u prilog. Smatrao je kako će kampanju odraditi bez otvaranja novih afera, ali se očigledno dogodilo suprotno. Upućeni svjedoče da Kutle uskoro planira ozbiljan osvetnički pohod te da na ovim prozivkama ne misli stati, dok se Kutle sprema u osvetu Bandić strahuje za svoju poziciju te se nada da će priča o njegovim poslovnim vezama stati s ovom naslovnicom.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});