fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Protiv Nikšića i Trhulja nema nikakve istrage

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - Federalna uprava policije (FUP) priopćila je jučer da ne vodi nikakvu istragu protiv Nermina Nikšića, bivšeg premijera FBiH i predsjednika SDP-a, kao ni protiv Erdala Trhulja, bivšeg ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH.

– To je utvrđeno provjerama koje je direktor FUP-a obavio 27. travnja. Također, nijednom inspektoru nije naloženo poduzimanje bilo koje mjere ili radnje prema ovim osobama – priopćeno je iz FUP-a.

Priopćenjem za javnost iz FUP-a su se oglasili povodom izjava Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a, koji je nakon sjednice Glavnog odbora te stranke u subotu u Zenici za “Dnevni avaz” izjavio da se vraćanjem Dragana Lukača na čelo FUP-a “pokušava napraviti stranačka policija koja će imati za cilj diskreditiranje njega i još nekih ministara iz prošlog saziva Vlade FBiH”.

Nikšić je tada kazao i kako ima informacije iz FUP-a da se vrši pritisak na inspektore da traže i pakuju afere njemu i još nekim drugim bivšim ministrima, među kojima je i Trhulj, a sve zbog toga, kako je naveo, jer “nisu htjeli podleći pritiscima i podržati da na čelu FUP-a bude osoba koja je očigledno pod utjecajem SDA”.

Reagirajući na te navode, iz FUP-a su priopćili da je direktora te institucije izabrao Nezavisni odbor 2010. te ga reizabrao krajem 2014. godine.

– Upravo politika koju predstavlja gospodin Nikšić, i koji je kao predsjednik Vlade FBiH bio dužan provesti odluku Neovisnog odbora i imenovati Dragana Lukača na poziciju direktora iz političkih razloga to nije učinio – naveli su iz FUP-a.

Komentirajući priopćenje Federalne uprave policije, Nikšić je za “Avaz” kazao da mu je drago da su informacije koje je imao od pojedinih inspektora službeno demantirane.

– Rekao sam i ranije da podržavam rad svih policijskih i pravosudnih organa te razrješenje svih kriminalnih radnji, ali se isto gnušam svega što proizlazi iz toga kada se pokušavaju kreirati afere tamo gdje ih nema – kazao je Nikšić.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});