fbpx

Pršte reakcije nakon nove Milanovićeve izjave o Srebrenici, oglasio se bošnjački političar: “Ratko Mladić je zaradio čin čineći zločine u Hrvatskoj…”

Autor: dnevno.ba

Pršte reakcije nakon nove Milanovićeve izjave o Srebrenici, oglasio se bošnjački političar: “Ratko Mladić je zaradio čin čineći zločine u Hrvatskoj…”

Predsjednik Republike Zoran Milanović jučer je ponovno pojasnio svoj stav o genocidu u Srebrenici poručivši kako to jest genocid, ali da je onda za strašnije zločine, poput holokausta, potrebno smisliti novo ime.

Mnoštvo je reakcija na tu njegovu izjavu, a na Twitteru se razvila rasprava između lidera bošnjačke stranke Narod i Pravda Elmedina Dine Konaković i bh. novinara Ivana Crnjca.

Konaković je Milanovića podsjetio kako je Ratko Mladić, krivac za genocid u Srebrenici, neslavnu karijeru počeo čineći zločine po Hrvatskoj.

“Ratko Mladić je generalski čin zaradio upravo na zločinima u Hrvatskoj, tačnije na kninskom, zadarskom i šibenskom području”, piše Konaković na Twitteru tagirajući službeni profil na Twitteru Ureda Predsjednika Republike Hrvatske. Dodaje kako “Milanović ovih dana minimizira genocid za koji je presuđen zlikovac. Nikad niko na svoj narod nije tako pljunuo kao ova protuha”.

S njim je u raspravu ušao bh. novinar i politički komentator Ivan Crnjac.

“Lijepo je da brineš o zločinima nad Hrvatima u Hrvatskoj. Jos bi ljepše bilo da te bole zločini i nad Hrvatima u tvojoj zemlji u kojoj živiš i djeluješ. A koje su činili pripadnici onih snaga koji su bili dominantno sastavljeni od pripadnika naroda kojem i sam pripadaš”, napisao je Crnjac.

Inače, srebrenički genocid jedna je od nemalog broja tema u Bosni i Hercegovini koja djeli tamošnju javnost. Srbi ga u potpunosti odbijaju priznati, dok Bošnjaci na osnovu presude o genocida pokušavaju politički profitirati, ali i izgraditi narativ o tomu kako je tijekom rata u Bosni i Hercegovini stradanje pretrpio samo bošnjački narod.

Hrvati, obično, ne negiraju srebrenički genocid, međutim, s obzirom na bošnjačku majorizatorsku politiku koja se ogleda nametanjem Komšića i s obzirom na ignoriranje hrvatskih žrtava i nejasan stav bošnjačkih dužnosnika o nečasnoj ulozi Armije RBiH u ratu, sve je više Hrvata koji se, čisto iz političkih razloga, odlučuju na propitivanje svega što iznose bošnjački dužnosnici pa tako i tema kao što su Srebrenica i genocid.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI