fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRVI ŠPIJUN BAKIRA IZETBEGOVIĆA I SDA Uhićen Osman Mehmedagić Osmica!

Autor: Dnevno.ba

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su počeli saslušanje Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA). Saslušanje se obavlja po zahtjevu Tužiteljstva BiH.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Mehmedagić je jutros priveden, odnosno javio se jutros u MUP KS, gdje je u tijeku kriminalistička obrada, nakon obavještenja da postoji nalog Tužiteljstva BiH za njegovo saslušanje.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH provodi istragu u vezi s ispravnosti diplome direktora OSA-e. Predmet ispitivanja su i određene financijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

Nedavno je uhićen direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić zbog sumnje na kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Državni tužitelj Oleg Čavka pretpostavlja da je direktoru Obavještajno-sigurnosne službe Osmanu Mehmedagiću pomogao u pribavljanju krivotvorene diplome.

Po nalogu Suda BiH Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH predala je početkom mjeseca osobni dosje Osmana Mehmedagića. Predmetni dosje je predati ovlaštenim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz OSA-e je tada priopćeno da je Sud BiH, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka, licenciran za čuvanje tajnih podataka, prenosi Klix.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});