fbpx

PUCNJAVA USRED SARAJEVA Ubijena jedna osoba

Autor: Dnevno.ba

U sarajevskom naselju Pofalići, na raskrsnici kod Ekonomske škole sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je ubijena jedna osoba, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

U večernjim satima 12. prosinca 2021.godine, točnije u 21:15 sati, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je na raskrsnici ulica Hamdije Ćemerlića-Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena”, rekao je Hadžiabdić.

Odmah su na mjesto događaja izašle patrole policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, čiji ljekar je konstatirao smrt jedne osobe.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su zadržali jednu osobu kod koje je pronađeno vatreno oružje, a na Pofaliće je stigla i porodica stradale osobe.

Policija osigurala mjesto događaja, a saobraćaj je u ovom dijelu grada bio preusmjeren na alternativne pravce. Raskrsnica je bila blokirana i za pješake, a sve ograđeno žutom trakom.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovodi uviđajem i pod čijim direktnim nadzorom se poduzimaju uviđajne radnje, prenosi Klix.ba.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI