fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PUPOVAC O ODLASKU U BANJA LUKU: Ne znam čemu toliki interes za moje pojavljivanje? Ne žalim što sam išao

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac oglasio se o odlasku na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske.

“Ne žalim što sam išao na akademiju obilježavanja dana RS-a jer ništa u mojim namjerama nije bilo da bih trebao žaliti. Moje prisustvo nije imalo politički karakter niti karakter slaganja ili neslaganja s ljudima koji vode žestoke polemike o tome kako bi trebala biti ustrojena BiH. Moje prisustvo kao predsjednika SNV-a je prije svega bilo povezano sa suradnjom s institucijama RS-a”, rekao je Pupovac i dodao:

“Ne vidim razloga za žaljenje zbog toga. Vidim razloga za žaljenje što neki ljudi vide problem u suradnji s jednim entitetom. Ova mirna reintegracija bi trebala biti dokaz našem doprinosu miru i našoj želji da mir ne vlada samo u Hrvatskoj nego i u drugim zemljama koje tog mira u dovoljnoj mjeri nemaju”.

Izjavu je dao u Vukovaru nakon zajedničke sjednice SNV-a i Zajedničkog vijeća općina Vukovar.

Dodao je da je blizak poruci koju je na akademiji poslao patrijarh Porfirije. Rekao je i da će se nastaviti suradnja s institucijama RS-a u humanitarnim pitanjima, te da nikada nije ulazio u unutarnja pitanja BiH.

“U BiH se vode rasprave o tome što je ustavno, a što nije, mi se u te rasprave nismo uplitali. Tamo se vode ozbiljne rasprave o tome kakva sudbina je BiH. Mi smatramo da BiH treba biti zemlja mira”, poručio je čelnik SNV-a i dodao da sva tri naroda trebaju doći do boljih odnosa međusobnim razumijevanjem.

“Mi ne svađamo narode BiH niti smo to ikad činili. Ni prema jednom nemamo dvostruki aršin. Niti smo njihovi tutori. Ja nisam u sporu, ako smatrate da sam u sporu, morali biste to dokazati. Ako smatrate da sam ja čovjek koji će dezintegrirati BiH više nego što je ona dezintegrirana, onda mi to morate dokazivati”, rekao je pa nastavio:

“Ja nisam čovjek ružnih riječi, pazim kako komuniciram. Nikad nisam imao problema s priznavanjem BiH, kao ni bilo koje druge zemlje, krenuvši od vas. Zašto baš u Hrvatskoj, i zašto baš od vas, toliki interes za moje pojavljivanje na toj svečanoj akademiji? Ja sam išao kao predstavnik srpske zajednice, ja nisam više državni predstavnik”, kazao je Pupovac.

Dodao je da je došao zahvaliti onima koji su iz siromašne zemlje odvojili da bi pomogli još siromašnijima od sebe, donosi Direktno.

“Nisam nenavikao na to da mi se u ovih 30 godina pripisuju stvari koje mi se ne mogu pripisati”, zaključio je.

Podsjetimo, riječ je o manifestaciji na kojoj su se u prošlosti odavala priznanja ratnim zločincima za zločine počinjene u Hrvatskoj, a da ne govorimo da je Republika Srpska nastala na genocidu i etničkom čišćenju Hrvata i Bošnjaka.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});