fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pupovac: Važno je da i Hrvati i Srbi shvate da nitko tamo ne ide da bi ikome stvarao bol

Autor: dnevno.ba

Milorad Pupovac komentirao je govor SDSS-ove saborske zastupnice Anje Šimprage koja je ispričala svoj doživljaj Oluje. ”To je bila njezina želja, ona je ispričala svoj doživljaj, kao što bih ga mogao ja ispričati ili netko drugi”, rekao je Pupovac.

Osvrnuo se i na odluku da Boris Milošević na obljetnicu Oluje ide u Knin. ”On je na putu koji će sigurno potrajati i nakon Knina”, kaže.

Na pitanje što bi Pupovčev odlazak u Knin značilo i kakvu bi to poruku poslali, on je rekao da će u ponedjeljak biti u Dvoru na Uni na komemoraciji. ”Moj posao je stvaranje mostova, da se iskustva između Srbije i Hrvatske počnu mijenjati”, rekao je.

Dodaje da će iza Miloševićeva odlaska u Knin i odlaska Tome Medveda u Grubore  ”biti i drugih odlazaka”.

‘Važno je da svi shvate, i Hrvati i Srbi, da nitko tamo ne ide da bi više ikome stvarao bol. Ima ljudi koji se toga boje. Boris Milošević ide s mnogo značajnijim ciljem, a to je da se počnu poštovati međusobne žrtve i počne stvarati kultura mira”, poručio je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a je rekao da su i ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik države Zoran Milanović potvrdili svoj dolazak u Grubore.

Na pitanje može li Aleksandar Vučić i dalje govoriti što će Srbi u Hrvatskoj raditi, Pupovac odgovara: ”Najvažnije je da ovakva traumatska iskustva ne budu razlog za daljnje kopanje rovova”, rekao je.

Kada je riječ o govoru koji će general Ante Gotovina održati na obljetnici Oluje, Pupovac je rekao da je ”general Gotovina bio zadnji koji je rekao okrenimo se budućnosti”. ”Nažalost, mnogi u politici nisu ga poslušali”, kaže Pupovac.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});