fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PUTIN MNOGE NASMIJAO IZJAVOM! Evo kako je ruski čelnik opisao svoj boravak u samoizolaciji

Autor: Dnevno.ba

Ruski predsjednik Vladimir Putin opisao je samoizolaciju u kojoj se nalazi nakon “cjelodnevnog” izlaganja kontaktu koji je bio zaražen koronavirusom kao “test” za rusko cjepivo Sputnik V protiv virusa.

Putin (68) dao je taj komentar tijekom video konferencije sa članovima vlade i čelnicima vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, javlja Radio Slobodna Europa.

“Nekoliko ljudi u mom užem krugu se razboljelo, a jedan od tih zaposlenika je osoba koja radi u mojoj neposrednoj blizini”, rekao je Putin dodajući da je razgovarao s neidentificiranom osobom neposredno prije no što je tom čovjeku pozlilo.

“Razgovarao sam sa njim cijeli dan ranije”, rekao je Putin uz dodatak da su bili “u veoma bliskom kontaktu”.

Putin je objasnio da je i kontakt bio cijepljen, ali da mu je razina antitijela opala, nakon čega je ponovo cijepljen i “tri dana nakon cijepljenja se razbolio”.

Ruski predsjednik koji je ranije tvrdio da je potpuno cijepljen Sputnikom V, opisao je svoju trenutnu situaciju kao “prirodni eksperiment”.

“Da vidimo kako će Sputnik V raditi u praksi”, rekao je Putin i dodao da su testovi pokazali da su njegova antitijela visoka.

Ruski predsjednik je u ponedjeljak prisustvovao nekoliko javnih događaja, uključujući sastanak sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom u Moskvi i ruskim paraolimpijskim timom.

Također je prisustvovao vojnim vježbama koje su se odvijale u koordinaciji s Bjelorusijom.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});