fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Twitter

Putin: Zapad pravi kaos i diže tenzije na međunarodnoj razini

Autor: Dnevno.ba/HINA

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je ustvrdio kako je “želja Zapada da održi dominaciju na svjetskoj pozornici” kriva za “sve veći rizik potencijalnog konflikta”.

“Potencijal za konflikte raste. To je direktna posljedica pokušaja zapadnih elita da očuvaju svoju političku, financijsku, vojnu i ideološku dominaciju svim mogućim sredstvima”, rekao je Putin u videoporuci na summitu ministara obrane Šangajske organizacije za suradnju i skupine bivših sovjetskih zemalja.

“Zapad koristi Ukrajince kao topovsko meso”
“Namjerno multipliciraju kaos i dižu tenzije na međunarodnoj razini”, rekao je Putin pa optužio Zapad da “iskorištava Ukrajinu” i “koristi Ukrajince kao topovsko meso”.

Putin opetovano karakterizira rat u Ukrajini – koji Moskva uvijek naziva “specijalnom vojnom operacijom” – kao sukob između Rusije i Zapada i kritizira zemlje koje vojno i financijski pomažu Ukrajini. Kijev, europske zemlje i Washington kažu da Moskva ciničnom agresijom na proeuropsku susjednu zemlju pokušava, pod krinkom zabrinutosti za vlastitu sigurnost, osvojiti velike dijelove Ukrajine i svrgnuti njezina predsjednika Volodimira Zelenskog.

 

Autor: Dnevno.ba/HINA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});