fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Pixabay

PUTUJETE NA ISTOK? OBAVEZNO PROČITAJTE OVO UPOZORENJE NIJEMACA: Ovakvi prevaranti bi vas mogli skupo koštati, a evo kako ih prepoznati

Autor: Dnevno.ba

Kilometarske kolone oko naplatnih kućica, granica, stajanje satima na suncu i veći broj prometnih nesreća već su uobičajena stvar na europskim autocestama.

Razlog je ljetna sezona kada mnogi turisti kreću na godišnje odmore, a to znači i prilika za snalažljive lopove.

Tako je njemački autoklub ADAC odlučio upozoriti svoje građane na potencijalne prevarante koji se mogu naći na europskim prometnicama. Zajedno sa srpskim autoklubom AMSS-om izdali su priopćenje u kojem upozoravaju na jednu neobičnu pojavu u toj zemlji.

Lažne vučne službe

U njemu ističu kako na cestama u Srbiji postoje vučne službe koje lažnim predstavljanjem dovode u zabludu sve članove kako bi zadobili njihovo povjerenje. Zatim naplaćivanjem visokih naknada za najčešće namjerno izazvan kvar, varaju vozače.

“Takve vučne službe ne samo da narušavaju ugled AMSS uslijed neadekvatno pružene pomoći na cesti i naplate usluga po viskom cijenama, a koje članovi nisu dužni platiti, već stvaraju lošu sliku na cestama cijele Republike Srbije”, stoji u priopćenju.

Kako ih prepoznati?

Napominju da su operateri ADAC-a dostupni svim članovima 24/7, 365 dana u godini, bilo da je u pitanju kvar, prometna nesreća ili traženje informacija. Pritom apeliraju na članove da, u slučaju potrebne pomoći, ne traže alternativna rješenja i da ne pokušavaju samostalno rješavati  problem, nego da se pridržavaju instrukcija ovlaštenih lica.

Dodaju i kako partneri AMSS-a imaju identifikacijske kartice, ako i vozila na kojima se nalaze identifikacijske naljepnice s partnerskim brojem na jasno vidljivim mjestima na vozilima.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});