fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Radnici Aluminija ne smiju pred Čovićevu hacijendu, dapače, po Čovićevom naputku i dalje maltretiraju nedužni narod!

Autor: Vijesti.ba

MOSTAR - Benzinska crpka Petrol pored koje je ostao parkiran naš automobil, od mjesta blokade prometnice M17 u Salakovcu kod Mostara od strane radnika Aluminija, udaljena je oko kilometar.

Naš lagani hod do vozila iskoristili smo za kratke razgovore s putnicima. Svi su nezadovoljni, ljuti i razočarani. Neki čekaju već dva sata. Mnogi kasne i apsolutno svi koji dolaze iz drugih bh. gradova raspitivaju se za alternativne pravce, navode u svom izvješću novinari Slobodne Bosne.

Sredovječna gospođa, vozačica crvenog pola i gospodin sa dvojicom sinova (vozač audija A6) nakon što su od nas saznali za pravac preko planine Rujište i Boraka do Konjica, opredijelili su se za povratak iz Salakovca do Potoka, a zatim i za ovu planinsku maršutu.

Na putu do auta susreli smo i Dražena Pandžu. Direktora Aluminija zamolili smo za komentar, što je odbio.

Mostarac Adi krenuo je u Sarajevo. Da je pet minuta ranije pošao, uspio bi proći na vrijeme. Stotinu metara udaljen je od radnika koji su blokirali cestu.

“Zašto ne idu pred Čovićevu hacijednu? Što će ovdje, smetaju običnom svijetu”, bio je njegov kratak komentar.

“Šta mi imamo s Aluminijem i političarima”, bio je kratak odgovor putnika iz Gračanice.

Veliki je broj teretnih vozila na potezu od Salakovca do Potoka. Oni koji nisu dovoljno informirani upitali su nas: “Je li to neki teži sudar, pa se čeka ovoliko?“.

Feđa i Aner krenuli su na utakmicu Sarajevo – Celtic. Pitanje je hoće li uspjesti stići pogledati dvoboj bh. i škotskog nogometnog prvaka.

Haris je sa suprugom i djecom s paletama smokava i paradajza čekao:

“Ovo je katastrofa. Nije to način za rješenje problema. Zašto ne idu pred zgradu HDZ-a? Danas su bili najavili, pa su se predomislili. Ne smiju. Ne traže krivce na pravim adresama. Moram kritiku uputiti i ovim policajcima. Ne ponašaju se u skladu sa zakonom. Morali su reagirati i omogućiti nam prolazak dalje”, rekao je.

Jedan od vozača kaže: Ovdje je i Mate Boban držao barikade i pljačkao konvoje. On je tada uzimao hranu i oružje, ovi danas bi pare.

Kolona iz pravca sjevera je ogromna. Veliki broj vozila koji su išli iz pravca juga se vratio ka Mostaru. Kolona je dugačka nekoliko kilometara i proteže se do naselja Željuša (u blizini motela Borik), navodi Slobodna Bosna.

Autor: Vijesti.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});