RADONČIĆ OSLOBOĐEN: Nepoznata osoba pucala ispred Suda BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon izlaska Fahrudina Radončića, i ostalih koje je optužnica teretila za ometanje rada pravosuđa i utjecaja na svjedoka, iz sudnice Suda BiH i davanja izjave novinarima, na parkingu prekoputa Suda BiH čula su se četiri pucnja iz vatrenog oružja.

U tom momentu nekoliko pripadnika policije KS potrčali su prema parkingu, ali je prema izjavama očevidaca, nepoznati muškarac pucao iz vozila u pokretu, koje se potom udaljilo s mjesta događaja.

Prema riječima očevidaca, muškarac je iz vatrenog oružja pucao u travu, odnosno u zemlju. U tim trenucima blindirano vozilo u kojem je bio Radončić se udaljavalo ispred Suda BiH.

Policija će, kako se pretpostavlja, izvršiti uviđaj. U trenutku kada se ovo dogodilo ispred Suda je bio veliki broj ljudi.

U ovom momentu nije poznato da li su pucnjava iz automobila i izricanje presude Radončiću na bilo koji način povezani?

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da im je prijavljeno da su se čuli pucnji, kako su kazali, “negdje u blizini Suda Bosne i Hercegovine”, piše Faktor.

“Kolege su na terenu, pokušavaju odrediti lice mjesta. Zasad ne znamo da li je došlo do upotrebe vatrenog oružja, ili su u pitanju neka pirotehnička sredstva” – kazali su u Operativnom centru MUP-a KS.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI