fbpx
Foto: Klix

RAGUŽ ODGOVORIO MILANOVIĆU: “Više je Milanović u zadnjih 15 dana uradio na internacionalizaciji hrvatskog pitanja nego HDZ u 20 godina”

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke u BiH Slaven Raguž kaže kako je “Zoran Milanović više u posljednjih 15 dana uradio za internacionalizaciju hrvatskog pitanja u BiH nego HDZ u posljednjih 20 godina”.

Ragužev je to kratak odgovor na upit portala Bild.ba o Milanovićevom pozivu predstavnicima hrvatske politike u Bosni i Hercegovini da se jasno izjasne oko toga ima li smisla njegova inicijativa oko blokiranja pristupa NATO-u Finske i Švedske dok se ne dogovore izmjene Izbornoga zakona u Bosni i Hercegovini na način da Hrvati u toj zemlji ne budu obespravljeni.

Raguž dodaje i kako su Milanovićevom savjetniku Lozančiću na okruglom stolu održanom u Hrvatskom saboru nedavno izrazili potporu, a HRS će se o svemu i dateljnije očitovati u narednim danima.

Ranije su za Bild.ba potporu Milanoviću izrazili Mario Karamatić, koji je predsjednik HSS-a u BiH te Ilija Cvitanović, čelnik HDZ-a 1990.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI