fbpx

Rast broja zaraženih u Sloveniji se smiruje, bolnice se i dalje pune

Autor: Fena

U Sloveniji se broj pacijenata na hospitalizaciji i dalje povećava, premda se broj novozaraženih ipak usporava na tjednoj i dnevnoj razini, a u zadnja 24 sata potvrđeno je 1.389 novih zaraza koronavirusom te je preminulo još 17 oboljelih.

S 2.730 testiranja potvrđeno je 1.389 zaraza, što je 50,9 posto pozitivnih nalaza među testiranima, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

U bolnicama je trenutno 1.162 oboljelih od covida-19, među njima 276 na intenzivnim odjelima, što je znatno povećanje u odnosu na stanje od prije sedam dana, kada je bilo 1.008 hospitaliziranih i 229 na intenzivnim odjelima, prenijela je Hina.

S druge strane, prije sedam dana zabilježeno je 1.815 zaraza, uz 53,1 posto pozitivnih nalaza, pa se čini da se trend rasta četvrtog vala epidemije možda smiruje, premda je stanje u bolnicama i dalje dramatično. Broj pacijenata na intenzivnim odjelima, po procjenama, još nije na vrhuncu.

Prema projekcijama vladinih epidemiologa, vrh oboljelih u bolnicama mogao bi biti dosegnut ovog tjedna. Normalizacija stanja u zdravstvu, koje sada ima prenapregnute kapacitete, može se očekivati tek krajem prosinca ili početkom siječnja, izjavila je za medije glavna epidemiologinja Mateja Logar.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI