Ratne fotografije iz ’93. godine povezuju Radončića sa zločinima u Trusini, Grabovici i Rogića kućama?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Ovih dana smo svjedoci velike nervoze oko (ne)formiranja vlasti, kako na razini BiH tako i FBiH. Ništa bolja situacija nije niti u nekoliko županija u kojima se ne zna 'ko pije? A plaća, naravno, narod.

Predmet našeg interesiranja nije vezan za vlast, za to hoće li Izetbegović počiniti politički “harakiri” u vlast uvodeći dokazanog Dodik-Čović privjeska Fahrudina Radončića, već fotografije koje su objavljene u dnevnoj tiskovini čija je vlasnica najbogatija frizerka na kugli zemaljskoj i bivša Radončićeva supruga.

NETOČNOSTI U AVAZOVOM TEKSTU OD 23.04.2019. GODINE

U sve očitijoj želji da se pod svaku cijenu dokopa vlasti na državnoj i federalnoj razini, (otvorenih očiju) sanjajući da će opet postati Ministar sigurnosti BiH te se na taj način zaštititi od kaznenih progona, kojih se boji kao Dracula “glogovog ko’ca”, Radončić u glasilu bivše supruge biva glorificiran kao veliki ratnik. “Umal šehid!”

U Avazu iznad fotografije na kojoj Radončić bezbrižno sjedi i puši cigaretu piše: “Tako smo odmah pronašli, na Googleu, fotografiju Fahrudina Radončića sa grupom boraca Armije BiH negdje na području Jablanice iz 1993. godine!”

Ova fotografija nije nastala “negdje na području Jablanice”, već u konjičkom selu Trusina, neposredno nakon zločina koji je počinjen nad zatočenim hrvatskim civilima i pripadnicima HVO-a.

Također, ne radi se niti o kakvoj običnoj “grupi boraca Armije BiH” već o osobama koje su i optužene za zločin u Trusini (Zulfikar Ališpago-Zuka sa sunčanim naočalama sjedi do Radončića). I ostali s fotografije su bili optuženici, osumnjičenici ili svjedoci pokolja u Trusini. Što je Radončić radio u selu u kojem je počinjen zločin, morao bi pojasniti Odjelu za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Na drugoj fotografiji, po Avazu, prekaljeni ratnik Radončić, “Jablaničko jezero 1993. godine: Komandant Prvog korpusa, general Vahid Karavelić i Fahrudin Radončić tijekom pauze prilikom obilaska terena!”

Autori i redatelji hvalospjeva o “Ninđi iz Gusinja” Radončiću, i ovom fotografijom su teško kompromitirali, sada stranačke kolege iz SBB-a.

Jedino što je istina je da se radi o Jablaničkom jezeru. Točna lokacija na kojoj je nastala fotografija je kamp Glogošnica u kojem su boravili pripadnici Armije BiH. Avazovi “google istraživači” su (kao slučajno) zaboravili postaviti drugu fotografiju sa iste lokacije, snimljenu u isto vrijeme. Na njoj se, osim Karavelića i Radončića, nalazi još nekoliko osoba među kojima je i par “junaka” koje vidimo na fotografiji iz Trusine kao i nekoliko pripadnika poznatih koljača iz postrojbe “Crni labudovi”.

Najbitnije što je vezano za fotografiju sa Karavelićem je činjenica da je ista nastala u neposrednoj blizini zloglasnih Rogića Kuća u kojoj su zatočeni Hrvati mučeni, ubijani i “distribuirani” po logorima Armije BiH (od Muzeja u Jablanici, Nevizdraka,…).

Da, po Radončića, sramota i sumnja bude veća, samo nekoliko kilometara dalje u pravcu Mostara istog tog ljeta, točnije 07.,08. i 09. rujna počinjen je masakr nad 33 hrvatska civila a za ostatke njih 19 se još traga. Visoki časnik Armije BiH je pred kamerama priznao što se događalo u Grabovici i hvala mu na, barem pokušaju, da istinu ne kroje avazovština i slični dezinformativni mediji.

KOJA JE BILA ULOGA SALONSKOG VOJNIKA RADONČIĆA U OPERACIJI “NERETVA ’93”?

Iako Azrini “istraživači” Radončićevu herojsku ratnu prošlost potkrijepljuju i Uvjerenjem koje je izdato od strane Zajedničkog zapovjedništva Vojske FBiH , u kojoj piše “da je Radončić (Kadrije) Fahrudin, rođen 24.05.1957. godine, bio pripadnik Štaba Vrhovne komande OS BiH u vremenu od 01.08.1992. do 31.08.1993. godine.” u cijeloj ovoj priči nešto i više nego nije logično. Naprotiv, može se osnovano sumnjati da se Radončić “odrekao” svoje pripadnosti Armiji BiH vrlo vjerojatno iz straha da ga se ne poveže sa zločinima u mjestima na kojima se volio fotografirati i glumiti ratnika. A znamo da Radončić ima “mišje srce” i da je teški hipohondar.

Naime, iz Uvjernja o pripadnosti OS RBiH koju prije nekoliko godina u mandatu Zukana Heleza, potpisuje tadašnji pomoćnik Nezim Ćatić, jasno piše da “nije bio angažovan u jedinicama OS RBiH, u periodu od 1992-1995. godine.!

Znači da netko laže: Radončić, Ganić (Uvjerenje ZZ VFBiH) ili Ćatić (Federalno ministarstvo branitelja).

Obzirom da je Radončić intimus Dragana Čovića, a da se u vrijeme istraga i podizanja optužnica za zločine počinjene u Trusini i Grabovici na ključnim pozicijama, pa tako i Odjelu za ratne zločine Tužiteljstva BiH bili Čovićevi kadrovi, nije isključeno da je Radončiću sugerirano da “izbriše” svoju ratnu pripadnost Armiji BiH.

Zna se da Radončić u ratu metka nije opalio ali istražnim organima bi trebao i morao pojasniti nazočnost na hrvatskim stratištima kao i ulogu u operaciji “Neretva ’93”. I “asanacija terena” na način na koji je to rađeno, također spada u ratni zločin.

Spavaš li mirno Radončić Fahrudine? Ma koliko muljao, citirati ćemo visokog časnika Armije BiH “nikakav te deterdžent ne može oprati!”

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI