fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Razvojačeni branitelji blokirali GP Bijača

Autor: Dnevno.ba

BIJAČA - Nakon današnje sjednice Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja , koja je održana u Mostaru, grupa razvojačenih branitelja zaputila se na granični prijelaz Bijača.

Kako je potvrđeno iz BIHAMK-a, saobraćaj na GP Bijača blokiran je od 19.40 sati. Osim grupe razvojačenih branitelja  koji su blokirali prijelaz, na Bijači se trenutno nalazi veliki broj policijskih službenika.

Podsjetimo, borci su nezadovoljni ishodom današnje sjednice u Mostaru i smatraju da su prevareni.

Predsjednik Udruženja “Zaboravljeni branitelji” Darinko Boto direktno je prozvao Jasenka Tufekčića, predsjednika Komsije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova u dva doma Federalnog parlamenta, tvrdeći da je obmanuo borce.

– Sad se izvlači da nije bilo ovo, da nije bilo ono… Ovo su samo političke igre. Mi moramo povući radikalan potez. Ovo se drukčije neće riješiti – kazao je novinarima Boto nakon sjednice u Mostaru.

S druge strane, Tufekčić je borcima i novinarima kazao da je Komisija i na današnjoj sjednici dala prolaz osnovnom tekstu Zakona o pravima razvojačenih branitelja  i članova njihovih porodica, koji je predložila Vlada FBiH, kao i amandmanima koji su postali sastavni dio teksta ovog prijedloga nakon što ih je usvojio Zastupnički dom, a Vlada podržala.

– Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a usvojeni su u domovima. Sada sve to trebamo da stavimo na papir i onda da članovi Komisije dobiju sve na papiru te daju zeleno svjetlo – rekao je Tufekčić, najavivši za sljedeću sedmicu sastanak članova Komsije sa rukovodstvima domova, premijerom i dva dopremijera te predsjednikom i dopredsjednicima FBiH.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});