fbpx

REALIZACIJA PROJEKTA: Grad Livno uvodi LED rasvjetu ukupne vrijednosti 400 tisuća KM

Autor: dnevno.ba

Cilj je navedenog projekta, kreiranje povoljnog okruženja za investicije u energetsku učinkovitost.

Na području Livna započela je realizacija projekta “Zeleni ekonomski razvoj II” kojega provodi Razvojni program ujedinjenih nacija – UNDP, a u kojem svojim sredstvima sudjeluje i Grad Livno.

Suglasnost za provođenje ovog projekta potpisivanjem sporazuma Grada Livna s UNDP-em kao i suglasnost za izdvajanje sredstava Gradsko vijeće Livna je dalo prošle godine, a njegova realizacija je započela u ožujku ove godine.

Kako navode iz Grada Livna, predviđena je zamjena postojećih rasvjetnih tijela u velikom broju livanjskih ulica, a ukupno će biti zamijenjeno 1.243 žarulje učinkovitom LED rasvjetom.

Ugradnjom ovih žarulja Grad Livno će značajno smanjiti troškove električne energije.

Cilj je navedenog projekta, kreiranje povoljnog okruženja za investicije u energetsku učinkovitost.

Grad Livno se, inače, na povećanje energetske učinkovitosti obvezao još 2011. godine potpisivanjem Sporazuma gradonačelnika u Bruxellesu koji je podrazumijevao donošenje akcijskog plana energetske učinkovitosti čime se potpisnice sporazuma obvezuju na smanjenje misije CO2 za 20 posto.

Projekt povećanja energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti u Gradu Livnu koja obuhvaća zamjenu postojećih rasvjetnih tijela učinkovitom LED rasvjetom je vrijedan oko 400 tisuća maraka, od čega je Grad Livno osigurao pedeset posto navedenog iznosa.

Proceduru za odabir izvođača radova proveo je Razvojni program ujedinjenih nacija – UNDP, napisano je u priopćenju.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI