fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Facebook

VUK DRAŠKOVIĆ: “Ludi Srbi ispunili želju najvećih neprijatelja”

Autor: S.V.

Predstavio novi roman "I grob i rob"

“Taj poklič ‘Bolje grob nego rob’ donIo nam je i jedno i drugo. Taj 27. mart je najtužniji datum u povijesti, ali je plan Z4, stradanje Srba u Hrvatskoj, a kasnije i Miloševićev režim, odnosno uvođenje Srbije u rat sa NATO alijansom nepoštovanje, zaboravljanje, pa čak i slavljenje te tragedije”, rekao je u Jutru Prve TV Vuk Drašković, osvrnuvši se na svoj novi roman “I grob i rob” koji se bavi upravo ovom tematikom.

Da nije bilo 27. marta, smatra on, ne bi bilo ni velike Hrvatske, ni četnika, ni partizana.

“Toga marta 1941. godine, Amerika je neutralna, Sovjetski savez je u svojevrsnom savezu sa Hitlerom. Jugoslavija je sa svih strana okružena kukastim krstom. U takvoj situaciji, pučisti, crnorukaška inteligencija i SPC uvode narod u najveću tragediju u srpskoj povijesti”, kaže Drašković.

“Ivo Andrić, naš tadašnji ambasador, lijepo kaže ‘Ničeg se nismo odrekli, a sve smo sačuvali’ za dogovor u Beču, gdje bi Jugoslavija trebalo pristupiti trojnom paktu”, objasnio je.

“U istom trenutku, Ante Pavelić rekao je ‘Naša ideja o rušenju Jugoslavije je srušena. Ostaje nam jedino da se nadamo da će ludi Srbi da sruše bečki sporazum’. Nije prošlo ni dva dana, a ludi Srbi su ispunili želju jednog od najvećih naših neprijatelja”, dodaje Drašković.

Autor: S.V.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});