fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zdravka Bušić: Non-paper o BiH došao je u pravo vrijeme. Bošnjačkim političkim krugovima porasla nervoza

Autor:

“Sarajevski mediji uglavnom su prenijeli kako se, tobože, radi o potezu punom paternalizma i prikrivenog imperijalizma koji pokazuje neiskrenu dobronamjernost službenog Zagreba“, rekla je Bušić

Saborska zastupnica Zdravka Bušić (HDZ) izjavila je u četvrtak kako je „non-paper“, neslužbeni diplomatski dokument o BiH, koji je nedavno predstavio hrvatski ministar vanjskih poslova “došao u pravo vrijeme”.

“Došao je u pravo vrijeme, jer se nadovezuje na najnoviju inicijativu šefa Delegacije EU u Sarajevu Johanna Sattlera i američkog veleposlanika Erica Nelsona, s ciljem da se još jednom potakne političke aktere u BiH na kompromis oko reforme Ustava i izbornog zakona te potom niza reformskih poteza na tragu 14 prioriteta koje je za BiH,  krajem 2019. utvrdila EU”, rekla je Bušić.

Navela je kako u BiH nisu zabilježene neke supstantivne kritike tog dokumenta, ali ima niz politikanski motiviranih negativnih komentara bošnjačkih medija.

“Sarajevski mediji uglavnom su prenijeli kako se, tobože, radi o potezu punom paternalizma i prikrivenog imperijalizma koji pokazuje neiskrenu dobronamjernost službenog Zagreba“, rekla je Bušić u slobodnom saborskom govoru i navela “činjenicu” koja govori da je u bošnjačkim političkim krugovima porasla nervoza objavom non-papera.

Njihovi su mediji oštrio napali Sattlera nakon što je inicijativu šest članica EU na čelu s Hrvatskom, javno ocijenio kao pozitivnu i kao najavu većeg angažmana EU u jugoistočnoj Europi, kazala je Bušić.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});