fbpx

REKORDNA SEDMODNEVNA INCIDENCIJA U NJEMAČKOJ: Njemačka je zabilježila rekordnu sedmodnevnu incidenciju od 497,1 zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika od početka pandemije

Autor: dnevno.ba

Njemačka je zabilježila rekordnu sedmodnevnu incidenciju od 497,1 zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika od početka pandemije, objavila je u subotu nacionalna agencija za kontrolu bolesti te zemlje.

Prije tjedan dana incidencija u cijeloj zemlji bila je 335,9, objavio je Institut Robert Koch (RKI) u Berlinu.

Institut je također izvijestio o 78.022 novozaraženih u razdoblju od 24 sata, u odnosu na 55.889 novozaraženih prije tjedan dana.

Institut je u petak objavio da je u sadašnjem sedmodnevnom razdoblju u bolnice primljeno 3,23 oboljelih od covida-19 na 100.000 stanovnika.

Brojka se ne ažurira tijekom vikenda.

RKI je izvijestio o dnevnom broju smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom od 235, što je manje u odnosu na 286 tjedan dana prije.

Do sada su od početka pandemije u Njemačkoj od zaraze koronavirusom umrle 115.572 osobe.

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach izjavio je u petak da je “na snazi primjereni paket mjera” kako bi se smanjio trenutni val pandemije koronavirusa izazvan varijantom omikron, iako svakodnevno broj novozaraženih vrtoglavo raste.

U posljednjih nekoliko tjedana, njemačka savezna vlada i savezne države usvojile su stroža pravila o kontaktu – posebno kada su u pitanju necijepljene osobe – i skratile karantene.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI