fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Arhiva

Reuf Bajrović: “Spremite se za nove prosvjede pred OHR!”

Autor: Dnevno.ba

Reuf Bajrović, perjanica bošnjačke twitteraške radikalne misli te bivši ministar energetike u platformaškoj Vladi Federacije BiH, pozvao je istomišljenike na novi prosvjed ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, piše Hrvatski Medijski Servis.

Zanimljivo, Bajrović je otkrio da je visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Christian Schmidt, zvao organizatore ranijih prosvjeda ispred zgrade OHR-a u Sarajevu na sastanak.

Ova teza ide u prilog tome da je Schmidt od najavljenog nametanja izmjena Izbornog zakona BiH odustao zbog nekoliko tisuća radikala koji su prosvjedovali ispred zgrade institucije kojoj je na čelu te usput izgovarali parole poput onih o tome da svi bh. Hrvati mogu stati u dva vagona.

“Schmidt je zvao neke od sudionika prosvjeda na sastanke da ih uvjerava da ga podrže u nametanju. Bio jako bezobrazan i drzak prema njima”, napisao je Bajrović na Twitteru pozvavši istomišljenike na novo okupljanje na prosvjedu:

“Spremite se za nove prosvjede pred OHR!”, napisao je Bajrović.

Iako je Schmidt neodlučan, ovaj Bajrovićev tweet korespondira s jučerašnjom najavom visokog predstavnika za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung da još uvijek nije odustao od promjene Izbornog zakona BiH kojima bi se bošnjačka većina onemogućila u biranju hrvatskih izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

„Meni je jednom netko iz bošnjačkog stranačkog miljea rekao kako naravno netko nije pravi predstavnik Hrvata, ako se netko s prepoznatljivim bošnjačkim podrijetlom izjašnjava kao Hrvat“, rekao je Schmidt u jučer objavljenom intervjuu za FAZ s novinarom Michaelom Martensom te nastavio:

“U svakom slučaju, kada budem donosio odluke, donosit ću ih tako da budu u skladu s procedurom i kako bi izdržale na sudovima. „Inače to ne bih ni pokrenuo“, prenosi novinar Martens izjavu Christiana Schmidtovu u FAZ-ovom prilogu o nedjeljnim izborima u BiH.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});