fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Rijeka kao “Luka različitosti”

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

RIJEKA - Dugo očekivani projekt kojim je Rijeka postala EPK (Europska prijestolnica kulture)dočekao je svoj dan 01.veljače 2020.godine uz kulturni i zabavni program kojem su prisustvovali mnogi uglednici iz politike, kulture, sporta, iz Hrvatske te Europskog parlamenta. Program je vodio transvestit dok su baletani plesali u haljinama.

Potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica (HDZ), je gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu uručila plaketu EPK te je između ostalog rekla: “EU su kultura i vrijednosti, ono što mi kao Europljani jesmo i želimo biti. Rijeka je upravo na djelu primijenila slogan EU: “ujedinjeni u različitosti.“

Ministrica kulture RH Nina Obuljen je naglasila kako projekt Rijeke kao EPK treba iskoristiti za stvaranje pozitivne slike o RH, te da Vlada, ministarstvo kulture kao i ostali resori pruže projektu svu pomoć. Direktorica projekta Rijeka 2020. Emina Višnjić je rekla: “Umjesto da idemo urbanim stazama i klišejima tragali smo za neobičnostima. Umjesto da se vodimo onim što je konvencionalno, nedvojbeno odlučili smo se za progresivni pristup.Suvremeno tumačenje tradicije što će u budućnosti biti prepoznato kao nova tradicija.“

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je rekao kako će Rijeka kao „luka različitosti“ biti sjecište projekata, ideja, umjetnika i kreativaca.

Župan Zlatko Komadina je rekao kako su različitost i posebnost glavne značajke županije na čijem je čelu, te kako te vrijednosti obogaćuju i spajaju europski kulturni i civilizacijski krug, a taj kraj oduvijek pripada tom krugu.

Kada se izjavama navedenih zagovaratelja projekta Rijeke kao EPK, pridoda podizanje zvijezde petokrake od nekoliko tona na Riječki neboder te obnavljanje plovećeg bordela Galeba, mega zločinca Tita u Riječkoj luci, odista dobivamo zatvoreni krug tzv. “kulturnih i civilizacijskih vrednota“ Rijeke kao EPK, čiji tzv. “sjaj i blještavilo“ nije mogao potamniti ni „ispad“ jednoga „nekulturnog primitivca Ustaše“ koji je jugoslavensku zastavu obješenu na riječkom korzu u okviru te manifestacije zalio bojom. Tu manifestaciju također nisu mogle zaustaviti ni izjave vodećih predstavnika splitske HVIDRE koji su riječke organizatore upozorili da se ne igraju “đavla“, te ne ističu jugo-komunističke simbole u Hrvatskoj za koju su mnogi njeni Branitelji dali svoje živote, te su dali dijelove svoga tijela kako bi je obranili upravo od onih koji su je napadali pod tom zločinačkom zastavom.

Program Rijeke kao EPK je izveden i on ide dalje uz pomoć novaca EU, te proračuna Rijeke, Primorsko -Goranske, Istarske županije, proračuna RH te pomoći onih koji Rijeku žele kao EPK, odnosno „luku različitosti.“ Zanimljivo kako se ta tzv. “luka različitosti“ mic po mic na mala vrata udomaćuje na domaćoj političkoj, kulturnoj, glazbenoj sceni, a za očekivati je kako će se taj termin ubuduće udomaćiti i na svim drugim scenama, i to upravo onako kako je to nagovijestila direktorica Projekta Rijeke 2020.godine Emina Višnjić koja je rekla:“Suvremeno tumačenje tradicije što će u budućnosti biti prepoznato kao nova tradicija.“ A toj tzv. “novoj tradiciji“ ih se priklanja sve više od kojih valja izdvojiti novopečenog Predsjednika RH koji je upravo na toj tzv. “različitosti i normalnoj“ RH dobio mandat Predsjednika RH. A svi znamo kojoj različitoj i kojoj normalnoj Hrvatskoj.

Onoj koja ne ljubi, ne poštuje i ne boji se Boga i njegovih zakona i zapravo čini sve kako bi se izrugala Njemu i Njegovim zakonima. Različitosti i normali koja je pretpostavljena svim onim vrednotama uz pomoć kojih je Hrvatska stoljećima ostala i opstala do dana današnjeg, premda uvijek ubijana, proganjana, ponižavana, ucviljena i napuštena. Pod svijetlom reflektora, bučne glazbe, performansa tzv. “umjetnika“ Nemanja, na riječki neboder se podiže zvijezda petokraka, dok se u riječkoj luci obnavlja ploveći kupleraj brod Galeb mega zločinca Tita i novcima proračunskih korisnika RH, od kojih je ogroman broj njih osjetio sve „dobrobiti“ zvijezde petokrake a javno se u okviru manifestacije vješa jugoslovenska zastava na riječkom korzu. Kada netko tko seosjeća domoljubom i katolikom spomene kako je to moguće u tzv. “suverenoj i samostalnoj“ RH koja je članica EU, koja je donijela nekoliko Rezolucija o osudi svih totalitarnih sustava pa i komunizma, ministrica Nina Obuljen će šeretski reći kako treba umjetnicima i umjetnosti ostaviti da se izražavaju kako osjećaju, misleći pri tome kako je Zvijezda petokraka na riječkom neboderu samo umjetnički izričaj.

Od svega su pak najzanimljivije izjave potpredsjednice EK komisije za demografiju i demokraciju Dubravke Šuice koja u toj tzv. “luci različitosti“ ne vidi ništa spornoga a ona bi trebala propagirati život od prirodnog začeća do naravne smrti jer je članica stranke HDZ koja u svojim programskim načelima ima demokršćanske vrednote, a tom “lukom različitosti“ se taj život zapravo ubija najprije u utrobi majke a potom u legaliziranju svih oblika tzv. “različitosti“ i rodne ideologije koja je glavni moto manifestacije Rijeke kao EPK. Postavlja se između ostalog i pitanje koju to “demografiju i demokraciju“ zapravo predstavlja Dubravka Šuica u EP?

Hrvatski narod se odista nagledao i naslušao svega i svačega ali od svega najviše licemjerstva, umišljenosti, poza, elitizma, hinjene patetike, laži, prevara, pljački, prodaje, izdaje, uhljebništva, kurvaluka, interesa, u celofan umotanog tzv. “domoljublja i rodoljublja“ koje se u svoj svojoj prijetvornosti može najbolje sagledati u prvim crkvenim redovima za vrijeme najvećih katoličkih blagdana u Hrvata kada se ovi poput Dubravke Šuice nacifrani, s lažnim osmijesima, pretvaraju kako pripadaju toj crkvi a u stvari s njom nemaju nikakve sveze niti će je ikada imati ukoliko ne promijene korjenito svoj život. Na svetim Euharistijama gdje najveći broj duhovnih pastira uopće nije u stanju načiniti onaj zadnji presudan korak kojim će one lupeže i političke prostitutke u prvim crkvenim redovima pogledati u oči i reći im barem pogledom: “Mijenjajte se jer nećete dobro proći. Čeka vas kazna kakvu zaslužujete ukoliko se ne promijenite!“

No, predstavnici javnog i političkog života, Rijeke, Istarske i primorsko-goranske županije izgleda nemaju nikakvu namjeru mijenjati korjenito svoj život jer je njima “luka različitosti“ luka u kojoj će oni uživati poput stanovnika Sodome i Gomore a svi znamo kako su ti gradovi završili. Bez obzira na upozorenje splitske HVIDRE da se „ne igraju Đavla“ postavljajući jugoslovenske zastave na riječki korzo, koju je jedan Hrvat (Bogu hvala da još uvijek ima takvih) zalio bojom, zagovarateljima te “luke različitosti“ još ništa ne dopire do njihovih ispranih mozgova decenijama svakodnevne crvene boje kojom su njihove mozgove bojali predstavnici, te pravni, ideološki i biološki slijednici najgoreg sustava u povijesti čovječanstva, komunizma odnosno anti-fašizma.

Prividno i ma kako to lijepo i spektakularno izgledalo otvaranje programa Rijeke kao EPK je tek bal vampira u kojem su kolo igrali najgore sluge sotone kojoj je još jedno kraće vrijeme pušteno igrati kolo. Međutim, kao što je to zapisano u Riječi Božjoj i kao što mora biti Sotona nikada neće nadjačati Boga jer Bog je ljubav, milost i praštanje koji u svakom ratu pobjeđuju mržnju i prokletstvo. On će čekati sve do zadnjeg stanovnika Rijeke i te regije neće li se koji od njih pokajati za svoje grijehe koji su sve veći kako bi ih(ga) spasio. Ukoliko ga ili njih ne pronađe u toj zatrovanoj “luci različitosti“ najprije će upozoriti vjerne sluge Svoje da tu „luku različitosti“ zaobilaze u širokom luku, a kada se u toj luci od pusta smrada neće moći opstati pozvati će one, ili barem jednoga iz te luke da je napusti i da sene osvrće na nju jer će se u protivnom poput Lotove supruge Pilar pretvoriti u stup soli, a one koji ostanu u toj luci spržit će ognjem nebeskim a sve kako je napisano u Knjizi Postanka: “Bježi da život spasiš! Ne obaziri se niti se igdje u ravnici zaustavljaj! Bježi u brdo da ne budeš zatrt!“ (Postanak 19,17).

Među mnogim komentarima koji su sepojavili na društvenim mrežama u Hercegovini nakon što je Rijeka postala EPK jedan je jako znakovit: “Pa se pitamo zašto se stalno trese!“

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});