Riješeno pitanje ‘spornih konzervi’ u MO i OSBiH

Autor: Fena

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) demantirali su danas kao neistinite ponovne medijske napise "o uporabi konzervirane hrane s pogrešnom deklaracijom, na nedavnoj vježbi OSBiH na Manjači".

– Sporne paštete proizvođača ‘Zmajevac’ iz Republike Srbije nisu dijeljene postrojbama i pripadnicima OSBiH na spomenutoj vježbi – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iz Ministarstva napominju kako je nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja u julu obavljena zamjena onog dijela proizvoda „Pašteta juneća,“ proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije, za kojeg je ustanovljeno da sastav i deklaracija nisu valjani.

– Ta količina (sporni dio) zamijenjena je proizvodom ‘Pašteta juneća’, proizvođača ‘Akova impeks’ d.o.o Sarajevo, BiH – navodi se u demantiju.

Istovremeno, Ministarstvo obrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz obrambenog sustava, a koje ruše dignitet MO i OSBiH.

– Shodno tome, upotrijebit ćemo svaku zakonsku mogućnost i poduzeti sve mjere i radnje kako bi zaštitili profesionalizam i ugled Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, i sankcionirati svakog djelatnika MO i OSBiH, ukoliko se ustanovi da je dostavljao neistinite informacije medijima – navode iz Ministarstva odbrane BiH.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI