RS se zadužuje 47 milijuna eura, evo zbog čega

Autor: Srna

BANJA LUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku odluku o prihvaćanju zaduženja Srpske prema Europskoj investicionoj banci za dodatno financiranje po projektu izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj u iznosu od 47 milijuna eura, radi osiguranja dodatnih sredstava potrebnih za završetak izgradnje tog autoputa.

Usvojen je zaključak, koji su predložili poslanici skupštinske većine, prema kojem se zadužuje Vlada Srpske da u roku ne dužem od 30 dana obavijesti Narodnu skupštinu o visini iznosa vlastitih sredstava koje su “Auto-putevi Republike Srpske” uložili u projekt izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj sa prikazivanjem svih troškova uloženih sredstava.

Poslanici su usvojili Zakon o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku, jer je usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je nakon glasanja okončao drugi dio 23. redovne sjednice i zakazao nastavak zasjedanja za utorak, 20. veljače, sa početkom u 10.00 sati

Autor: Srna

ZADNJE VIJESTI