fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ružica Jukić – od borca PROTIV korupcije u pravosuđu do borca ZA korupciju u pravosuđu!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić, u javnosti poznatija, kao glasnogovornica Milana Tegeltije, koji je dobrano osramoćen u aferi "Potkivanje", u tom skandaloznom tužiteljskom slučaju bez presedana - podmićivanja predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije, i sama ne prestaje iznenađivati pravosudnu i bosanskohercegovačku zajednicu.

Nekad, u javnosti poznata, kao borac protiv korupcije u pravosuđu, ali ipak u izvjesnom vremenu postala je poznatija, kao borac ZA KORUPCIJU u pravosuđu, kada je na skandaloznoj sjednici VSTV-a BiH, po nagovoru Milana Tegeltije, se smjerno zauzela i ruku svoju digla za imenovanje Dalide Burzić sa pozicije Glavne kantonalne tužiteljice KS na poziciju sutkinje Suda BiH, unatoč svoj njezinoj pravnoj nekopetentnosti, nemoralnosti, medijske iskompromitiranosti, i čak što više diskreditiranosti.

Nije na odmet napomenuti, sramnu uloge “ambiciozne” Dalide Burzić u aferi “Dženan Memić”, za koje vrijeme će u nastavku sa mirne i izvanredno dobro plaćene pozicije sudije Suda BiH strpljivo čekati i vrijebati mjesto Predsjednika Suda BiH ili Glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, za koje vrijeme će, kako se nada, javnost zaboraviti na njenu sramotnu ulogu u aferi “MEMIĆ”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužilačkom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubistva DŽENANA MEMIĆA na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000,00 EURA koji iznos je podijelila sa ostalim ključnim akterima tog prikrivanja (lično je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima).

O kriminalu Dalide Burzić i nepravilnostima koje je ista činila, smjerno je i blagovremeno u Vijeću sigurnosti ukazao i Visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko, no ni to Jukićevoj nije smetalo, da na dan imenovanja Dalide Burzić digne svoj glas protiv imenovanja iste.

Kako god u odnosu na Burzićevu to nas baš i ne iznenađuje, no Jukićeva je pokazala i dokazala, da ni u najmanju ruku nije dosljedna, a još manje principijelna. Iako se trudi u javnosti reći za sebe da je “dosljedna i poštena”, pametan čovjek će na ovo reći “hvalite me moja usta, kad’ već tuđa neće”!

Za razliku od Jukićeve, Burzićeva je pokazala, da je dosljedna kriminalu i nemoralu, pa nas ništa i ne može iznenaditi, ali Ružica Jukić, koja je do jučer bila protiv Dalide Burzić, odjednom se okrenula ka Dalidi Burzić! Imenovanje Burzićeve na poziciciju sutkinje Suda BiH jest ništa drugo doli nastavak korupcije u pravosuđu.

Najbolje ovo oslikavaju poruke, koje je Ružica Jukić uputila na osobni broj Gordani Tadić, glavnoj državnoj tužiteljici!

U poruci, koju je Ružica Jukić, u ljeto 2018. godine, uputila Gordani Tadić stoji:

“Gordana, mi smo danas donijeli zaključak, da se svi postupci koji se odnose na Memića odmah uzmu u rad, pa tako i predmeti kod tebe u vezi Dalide i drugih koji su označeni”!

Analizirajući Jukićevu poruku, koju je uputila Tadićevoj, tražeći urgenciju i hitno postupanje u navedenim krivičnim predmetima u kojima upravo postupa državni tužitelj Ćazim Hasanspahić, kako u predmetu “Memić”, tako i u predmetima protiv Dalide Burzić – dakle isti onaj tužitelj, na kojeg je Jukićeva u poruci ukazala Glavnoj državnoj tužiteljici Gordani Tadić, da “očito Ćazim neće da radi”!

Stoga ćemo se uvijek pitati, šta se to prevrnulo u mozgu Ružice Jukić, pa je glasala za Dalidu Burzić. Sada ostaje pitanje, vrlo misteriozno, bez pravog odgovora gdje ostaje jedno, kako je Ružica Jukić od borca protiv korupcije u pravosuđu postala borac za korupciju u pravosuđu!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});