fbpx

Sabina Ćudić: Čovićeva briga nije za hrvatski narod! On je jedan od gubitnika i slijedi mu mirovina

Autor: Dnevno.ba

Povodom pisma Dragana Čovića upućenog međunarodnoj zajednici, u kojem najavljuje čak i teritorijalnu reorganizaciju zemlje, oglasila se Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke. U priopćenju za javnost ističe da ”Dragan Čović ima razloga za zabrinutost i nezadovoljstvo.”

Jedan od gubitnika

”Njegova briga nije za hrvatski narod, čiju poziciju u međunarodnim krugovima Čović samo kompromitira. On će biti jedan od gubitnika izbora u listopadu i nakon njih slijedi mu politička mirovina, a vrlo vjerojatno i pravna bitka zbog brojnih afera u koje je uključen kompletan rukovodeći kadar njegove stranke. Međutim, gubitnici neće biti ni Hrvati ni Bosna i Hercegovina kako to Čović želi da predstavi. S odlaskom bilo kojeg bh. etnopolitičkog lidera u mirovinu, pa tako i Čovića, BiH i svi njeni narodi i građani mogu samo dobiti”, navedeno je iz Naše stranke.

Ćudić dalje pojašnjava i kako su ”toga svjesni i predstavnici međunarodne zajednice.”

Ona je mišljenja kako je Dragan Čović u potpunosti uništio svoj međunarodni ugled ”zahvaljujući korupciji i propasti svega što su se Čović i njegovi koalicijski partneri, kako srpski tako i bošnjački – dotakli.”

”Zatim, tu je uništavanje državnih poduzeća od kojih je Aluminij bio posljednji i nakon kojeg je ostalo još samo uništenje Elektroprivrede HZHB kad je riječ o tvrtkama pod kontrolom HDZ-a. Tu je, potom, veličanje ratnih zločinaca, bliska suradnja s Dodikom te s tim u vezi njegova podložnost ruskom utjecaju. Tu je vječna koalicija sa SDA unutar koje suvereno gospodare i krčme javnu imovinu i BiH vuku na dno svih europskih ljestvica. A s posljednjim pismom sebi na leđa stavlja i hipoteku otvorenog ratnog huškača i secesioniste jer zagovora teritorijalnu reorganizaciju zemlje što je sinonim za treći entitet. Uz Dodikovu prijetnju secesionizmom, to što Čović radi, očito je pozivanje na rat. Potrudit ćemo se da to tako bude shvaćeno i unutar međunarodne zajednice te da se svaka destabilizacija Bosne i Hercegovine i priče o njenoj teritorijalnoj reorganizaciji tretiraju kao destabilizacija cijelog Zapadnog Balkana a samim tim i Europe. Toga neće biti, za razliku od izbora kojih će biti ma kako HDZ i Čović gledali na njih”, kazala je Ćudić.

Hrvatski narod je samostalan

Ona je rekla ako Čović želi da bojkotira izbore ”neka izvoli” te da je to možda jedini način da se osvijesti koliko je hrvatski narod politički samobitan i samostalan u kreiranju vlastite političke sudbine da mu on i njegov HDZ nisu ni potrebni.

”Ne samo da mu nisu potrebni, nego su mu i smetnja progresu unutar BiH. Svjedoci smo iseljavanja svih građana, a posebno Hrvata koje je sa svakom godinom vladavine HDZ-a bivalo sve veće. Za njih je najvažnije da HDZ izgubi monopol nad njihovim političkim predstavljanjem, baš kao što je za Bošnjake najvažnije da to izgubi SDA, a za Srbe da izgubi SNSD. Da bi se to dogdoilo, vrlo je važno da međunarodna zajednica te stranke i njihove lidere prestane doživljavati kao glasnogovornike naroda. Vjerujem da će ovo Čovićevo pismo biti dokaz da se to događa i da ono neće izazvati nikakvu reakciju, kao ni bilo koje pisanje u vjetar”, zaključila je Ćudić na kraju.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI