fbpx
Foto: Screenshot/Twitter

SAD JE JASNIJE, OBJAVLJENA SNIMKA! Pogledajte što je Viktor Orban izjavio o bosanskim muslimanima

Autor: Dnevno.ba

Prethodno je glasnogovornik mađarskog premijera Zoltan Kovacs, prenoseći detalje razgovora mađarskog premijera s novinarima, parafrizirao Orbanovu izjavu o Bosni i Hercegovini te kazao: “Izazov s Bosnom je kako integrirati zemlju s 2 milijuna muslimana”
“Učinit ću sve kako bih najviše europske dužnosnike uvjerio u to da je ključno pitanje, ma koliko Balkan možda bio dalje od njih nego od Mađarske, da je i s njihovog aspekta ključno pitanje kako da riješimo sigurnost jedne zemlje u kojoj živi 2 milijuna muslimana”.

Ovo je precizno citirana izjava mađarskog premijera Viktora Orbana, izrečena u utorak na konferenciji za medije u Budimpešti. U suradnji s kolegama iz Austrije i Mađarske, Istraga.ba je pribavila tonski zapis, a vjerodostojnost prevoda potvrđen je za taj portal iz tri izvora.

Orbanovu izjavu citirao je i Associated Press. Prema njihovom prijevodu s mađarskog na engleski jezik Orban je kazao: “I am doing my best to convince Europe’s great leaders that the Balkans may be further away from them than from Hungary, but how we manage the security of a state in which 2 million Muslims live is a key issue for their security too”.

Podsjećamo, glasnogovornik mađarskog premijera Zoltan Kovacs, prenoseći detalje razgovora mađarskog premijera s novinarima, parafrizirao je Orbanovu izjavu o Bosni i Hercegovini.

“Izazov s Bosnom je kako integrirati zemlju s 2 milijuna muslimana. U svakom slučaju, mi ćemo i dalje biti kapija čak i ako zapadne države članice EU još ne žele uključiti zemlje zapadnog Balkana”, prenio je Kovacs Orbanove riječi.

Orban je na istoj konferenciji za medije kazao da će Republikci Srpskoj pomoći s oko 100 milijuna eura. Osim toga, rekao je da Mađarska, u institucijama EU, neće dopustiti sankcionisanje Milorada Dodika.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI