fbpx
Foto: Facebook

SAD JE SVE JASNO! Stigao nalaz obdukcije tijela Zukorlića i iz Njemačke

Autor: Dnevno.ba

Muftija Muamer Zukorlić je preminuo uslijed srčanog zastoja, rezultat je obdukcije, koju je ispratio i nezavisni tim liječnika iz Njemačke. Ovim je stavljena točka na sve spekulacije o uzroku iznenadne smrti – priopćili su odvjetnici obitelji.

U priopćenju potpisano od strane pravnih zastupnika maloljetne djece Elme i muftije Muamera Zukorlića, odvjetnica Mirjane Radovanović i Danke Zarić navode da je Zavod za sudsku medicinu iz Niša dao nalaz i mišljenje da je smrt Muamera Zukorlića prirodnog porijekla i da je nastupila zbog naglog pogoršanja funkcije i sljedstvenog prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog kardiovaskularnog oboljenja, prenosi pressmediabih.com.

Preležao akutni infarkt srca

– U nalazu je konstatirano da je Muamer Zukorlić u vremenskom razdoblju između ožujka i studenog 2021. godine preležao akutni infarkt srca kao i da je kod istog konstatirana aortna stenoza, te da se bolest godinama unazad razvijala. Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad je uradio toksikološku analizu i utvrdio da ni u jednom od uzoraka nema koncentracije materija koja bi mogla biti uzrok akutnog trovanja sa smrtnim ishodom.

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti pokojnog Muamera Zukorlića su završena.

Profesionalno organizirali i proveli ekshumaciju

Vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine koji su kao stručni savjetnici angažirani od strane podnositelja kaznene prijave za teško ubojstvo Usame Zukorlića prisustvovali su obdukciji kao promatrači. Oni nisu imali nijednu primjedbu na obavljeni postupak obdukcije. Tom prilikom nisu uzimali uzorke s tijela i njihov zadatak nije bio da vrše toksikološku analizu tijela.

Posebno bi se zahvalili Višem javom tužiteljstvu u Novom Pazaru i Višem sudu u Novom Pazaru kao i svim drugim državnim organima što su profesionalno organizirali i proveli ekshumaciju i obdukciju tijela pokojnog muftije Muamera Zukorlića uvažavajući sve prijedloge oštećenih – navedeno je u priopćenju.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI