fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SAD UNIŠTIO JUGOSLAVIJU? Putin: Amerikanci rade surove stvari tisućama kilometara daleko od svog teritorija

Autor: Dnevno.ba

Gdje je Jugoslavija, a gdje je SAD? Uništili su tu državu”, rekao je Putin.
Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je o geopolitičkom odnosu snaga u svijetu i nekažnjivosti SAD-a za sve zločine koje su počinili diljem planeta.

“Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju sigurnost, tisućama kilometara daleko od svog teritorija, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Vijeća sigurnosti i UN-a. Jugoslavija je bombardirana – pod kojim izgovorom? Gdje je Jugoslavija, a gdje su SAD? Uništili su tu državu”, rekao je Putin na proširenom sastanku kolegija Ministarstva obrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

Podsjetio je na sukobe i probleme s kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija i zapitao se tko je dao pravo Amerikancima da bombardiraju jednu europsku prijestolnicu.

“Nitko. Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i kimali glavom. To je sve međunarodno pravo”, rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i “stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma”.

“Zatim se pokazalo da su ih obavještajni podaci iznevjerili. A kako su ušli u Siriju, što, uz dozvolu Vijeća sigurnosti? Ne. Rade što god hoće”, zaključio je.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});