fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Šah-mat Milanoviću i Grabar-Kitarović!

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZAGREB - I prije objave kandidature za predsjednika/cu RH K.G.K.je bila suočena s nizom napada i s lijevog i desnog političkog spektra. Lijevi politički krugovi su joj zamjerali gafove koje je u svom mandatu načinila, od kojih izdvajaju njeno obećanje premještanje ureda Predsjednika s Pantovčaka na drugu jeftiniju lokaciju na Markovom trgu blizu sjedišta Vlade RH, uklanjanje biste jednog od najvećih krvnika 20. stoljeća Tita, te grljenje i ljubljenje s reprezentativcima RH na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kao i njenu opsjednutost pjevanjem u svakoj prigodi svojim glazbenim darom, opet po lijevim političkim krugovima, jako upitne kakvoće, te slavljenje rođendana i veliku bliskost s osuđenim Izvršnim dopredsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem.

No, napadi s lijeve strane su razumljivi imajući u vidu kako su ti napadi orkestrirani iz kuhinje SDP-a, pravnog i svekolikog drugog slijednika SKJ ili KPJ – najgore zločinačke organizacije u povijesti Hrvata, koji napadima na K.G.K. utiru put njihovom kandidatu za Predsjednika RH Zoranu Milanoviću čiji gafovi nemaju premca i koji svako malo, pa čak i njegov izborni stožer, iznenade ponekom glupošću bez presedana.

Ipak, na Milanovića ne treba trošiti riječi u ovom trenutku jer je taj lik svoje davno pokazao u vrijeme dok je bio predsjednik Vlade kada je spremio policiju na 100%RVI u koji su spas potražili u Crkvi Sv.Marka i gdje ih je zaštitio pater Ike Mandurić. Isto tako da ne zaboravimo postavljanje ćiriličnih ploča na javne institucije u Vukovaru gdje je Ostojićeva policija ubila hrvatskog branitelja Darka Pajčića koji je htio te ploče skinuti a za koja odgovorni pripadnik te policije, Srbin Saša Sabadoš, do dana današnjeg još nije odgovarao. Ili pak njegova izjava koja je ušla u anale gluposti kada je poručio kako će migrante spremiti Orbanu na granicu pa neka se “oni bore s njima“. Čovjek odista pomisli u trenucima razmišljanja kako Milanović svoje izjave daje u prevelikoj euforiji koja nastaje od prekomjernog ušmrkavanja kokaina ili konzumiranja heroina jer onakve izjave razborit čovjek ne daje.

A što se tiče napada na K.G.K. sa strane desnih političkih stranaka u RH ovdje se treba osvrnuti i na njih a najvažniji od njih su:

1.Prihvaćanje podaništva Plenkoviću i HDZ-u koje je prije svoje kandidature u više navrata žučno kritizirala,

2.Njena podrška IK (Istanbulskoj konvenciji),

3.Marakeškom sporazumu,

4.Dolazak Vučića u RH,

5.Distanciranje od starohrvatskog sporazuma ZDS,

6.Prihvaćanje abortusa kao prava žene,

7.Ignoriranje zabrane služenja Svete Euharistije na Bleiburgu ove godine,

8.Mlaka odnosno jalova osuda sustavnog blaćenja Svete i Apostolske Katoličke crkve u Hrvata i Domovinskog rata od Milorada Pupovca.

Kako smo već napomenuli napadi sa lijeve političke scene na K.G.K.su razumljivi zbog kandidature Milanovića,no jesu li napadi s desne strane razumljiviji ukoliko se oni povežu s pojavom kandidata koji se lagano profilira kao njen kandidat – glazbenik i poduzetnik Miroslav Škoro? Gledajući u procentima napadi s desne političke scene koji koaliraju s pojavom Miroslava Škore bi se mogli odrediti u procentu kojih 5 do 10%, no barem 90 do 95% tih napada na K.G.K. nije uvjetovano pojavom Miroslava Škore. Isto tako postavlja se i pitanje mogu li napadi s desnog političkog spektra u zajednici s napadima s lijeve strane ugroziti kandidaturu K.G.K.ne razmatrajući kandidature ostalih kandidata za predsjednika/cu RH?

Oduvijek je poznato kako je politika umijeće mogućeg odnosno jedna jako pragmatična oblast u kojoj uglavnom,zapravo nikada ne vladaju emocije i srce već razum. Davno je Petar Petrović Njegoš napisao: “Tko na brdo pak imalo stoji više vidi nego onaj pod brdom“. U tom kontekstu “branitelji “K.G.K.se natječu u pisanjima hvalospjeva za aktualnu predsjednicu, navodeći kako ona ima golemo političko iskustvo i jak politički utjecaj u svjetskim političkim krugovima zahvaljujući njenom diplomatskomiskustvu u NATO-u,na mjestu veleposlanice RH, te je njena uloga nezamjenljiva od bilo kojeg drugog kandidata pa i ovog najnovijeg Miroslava Škore vic mahera i zafrkanta. Jedan od onih koji „iznenađuje“ u hvalospjevima K.G.K.je prof.dr.sc. Matko Marušić koji javno poziva hrvatski narod da glasuje za nju.

S obzirom kako je politika pragmatizam bez premca, odnosno šahovska igra gdje uvijek i zauvijek pobjeđuje onaj koji vuče više poteza unaprijed pa ćemo stoga ovaj put pokušati odigrati pragmatično jednu šahovsku igru u kojoj će glavni igrači biti kraljica K.G.K.,skakač Miroslav Škoro, dok će top biti Zoran Milanović koji će svojim pravolinijskim kretanjima čekati da se kraljica i skakač međusobno ubiju kako bi on zasjeo na mjesto kralja što će mu biti jako teško, ali svaka partija šaha ukoliko se ne odigra pametno i mudro i ukoliko se odigra neki pacerski potez sve je moguće. Što se tiče drugog konja (Mislav Kolakušić), topa(Ante Đapića) ili lovaca (Dalije Orešković i Dejana Kovača), oni neće bitno utjecati na ovu igru, premda će tu i tamo ubiti ponekog pijuna s protivničke strane, a pijuni, ko pijuni neće bitno utjecati na ovu šahovsku igru premda bi ju oni trebali dobiti.

Dakle, kako igra bude dalje odmicala na političkom bojnom polju na kojemu se neće štedjeti streljivo i artiljerija sasvim je izgledno kako će ostati 3/tri kandidata koja će se boriti za vruću stolicu predsjednika RH i to: K.G.K., Zoran Milanović i Miroslav Škoro, i to upravo ovim redom.Šahovska igra koja je započeta ide u tom smjeru vođena logikom pisca ovih redaka. Druga varijanta koja je manje izglednija je ona u kojoj je Zoran Milanović na prvom mjestu K.G.K.na drugom, dok je Miroslav Škoro opet na trećem .Treća varijanta je ona u kojoj je K.G.K.na prvom, Miroslav Škoro na drugom,dok je trećem mjestu Zoran Milanović. Četvrta varijanta je ona u kojoj je Zoran Milanović na prvom mjestu, Škoro na drugom a K.G.K.na trećem. Peta varijanta koja je najmanje izgledna je ona u kojoj je Miroslav Škoro na prvom mjestu dok će se na drugom ili trećem mjestu izmijeniti K.G.K.i Zoran Milanović. Ove kombinacije su rađene po principima prikupljenih glasova u I-krugu predsjedničkih izbora u RH.

No, kako bismo proanalizirali sve ove kombinacije potrebito se osvrnuti na prethodne predsjedničke izbore u RH kada se cijela RH zajedno sa svim domoljubnim Hrvatima izvan RH okupila u zajedništvu kako bi dali svoj glas K.G.K. protiv zlotvora, sluge sotone, pijanista, i sveučilišnog profesora koji pravda partizanske zločine na Širokom Brijegu 07.veljače.1945. godine dr.Ive Josipovića izdanka Ante Josipovića, najgoreg partizanskog zlikovca i zlotvora. Tada je hrvatski narod odista birao sukladno onoj čuvenoj Milanovićevoj “mi ili oni“ i izabrao svoju heroinu koja je pobrala simpatije svih domoljubnih Hrvata koji su njenim odabirom odabrali kulturu života umjesto kulture smrti. Koji su umjesto iskeženih zubi mržnje izabrali ljepotu i osmjeh. Život od začeća do naravne smrti. Koji su izabrali konačnu presudu komunističkoj ili antifašističkoj aždaji koja je opasno digla svoju glavu da proždre sva hrvatska domoljubna nastojanja.I odista je tako bilo. I pisac ovih redaka je našao svoje vrijeme kako bi K.G.K.dao svoj glas poput prof.dr.sc. Matka Marušića te plejade mnogih drugih osviještenih,Domoljuba , katolika Hrvata.

Ipak, nakon svake euforije dođe otriježnjenjeali na veliku žalost pisca ovih redaka mnogi se još nisu otrijeznili od onog euforičnog sna u kojemu smo svi lebdjeli odabirom K.G.K.za predsjednicu RH. Dani i godine su prolazile a K.G.K.se usput pogubila od silnih čestitki uzvanika, dok su oni s kojima je trebala surađivati na svim poljima kako bi svim Hrvatima bilo bolje, putem sumnjivih privatizacija i pljački državne imovine stjecali enormna bogatstva za sebe i članove svojih obitelji,izglasavajući protu Božje i protuprirodne zakone IK,i Marakašeki sporazum,propagirajući zaštitu priljeva sve većeg broja migranata u i kroz RH, zaštitu LGBTIQ osoba, dajući pravo ženi na abortus, distancirajući se od staro hrvatskog pozdrava ZDS, obilježavanja komemoracije na Bleiburgu ove godine, i kojima se K.G.K.na koncu priklonila kako bi sačuvala svoju “guzicu“ kada se primaklo vrijeme predsjedničkih izbora u RH. Poklonila im se i priklonila jer jako dobro zna kako je njena kandidatura bez svesrdne podrške Plenkovićevog HDZ osuđena na totalni neuspjeh.

U smislu zaštite njene “pobjede“ na predstojećim predsjedničkim izborima uključili su se svi koji u HDZ predstavljaju nešto ili nekoga pa su u tom smislu pokrenuli aktivnosti kako bi oslabili kandidata tzv. “desnice“ kako su mediji prekrstili Miroslava Škoru koristeći sve mainstream medije u svojim rukama iznoseći nepoznate detalje iz života Miroslava Škore no svi su ti pokušaji tek grebanje po površini jer Miroslav Škoro ima besprijekoran život, glazbenu karijeru a uspješan je i kao poduzetnik. Jedan od pokušaja koji će teško omesti Miroslava Škoru u njegovom pohodu na Pantovčak je kandidatura Ante Đapića varenog i pečenog političara-kapitalca koji jako dobro poznaje političku zbilju u RH za vrijeme Domovinskog rata u RH i nakon njega.Informacije koje polako izlaze na površinu idu u smjeru slabljenja Miroslava Škore jer i Đapić i Škoro računaju na glasove praktično iste izborne jedinice, odnosno istog biračkog tijela, a što direktno ide u prilog K.G.K.jer je cijela njena kampanja usmjerena ka njenom ulasku u II krug predsjedničkih izbora u kojima će se najvjerojatnije sučeliti s Zoranom Milanovićem. Stoga je kandidatura Ante Đapića jako sumnjiva imajući u vidu i njegove susrete i bliskost Matom Granićem savjetnikom K.G.K.

Što se tiče Miroslava Škore njegovo prvo javno obraćanje Hrvatima kada je istaknuo svoju kandidaturu je najzrelija objava kandidature jednog kandidata za Predsjednika RH od završetka Domovinskog rata u RH. Imajući u vidu njegov kredibilitet koji uživa kao glazbenik i poduzetnik u RH nikakvo iznenađenje nije njegova kandidatura a ni iznimno dobar uspjeh na predstojećim predsjedničkim izborima u RH. Kada je u pitanju Zoran Milanović i pticama na grani je jasno kako će lijevo biračko tijelo poduprto mainstrem medijima u njihovim rukama svim silama poduprijeti Zorana Milanovića u kandidaturi za predsjednika RH, i pri tome se zaboravlja tko je što i kada rekao. Bitno je samo pobijediti njih jer ona “mi ili oni“ uvijek će živjeti i uvijek će iznova oživjeti kada je u pitanju život ili smrt.Svi oni koji su protiv njih nisu za njih i svim će silama ujediniti svoje biračko tijelo kako bi i dalje vladali i nagrizali umorno biračko tijelo hrvatskog naroda. Stoga je Hrvatima bolje svezati mlinski kamen oko vrata i baciti se smosta u vodu nego li dati svoj glas sljedbenicima sotone koje predstavlja Zoran Milanović kao njihov predvodnik. Predvodnik tog čopora hijena, lešinara, strvinara koji nemaju imena, koji siju smrt na svakom koraku i propagiraju sve ono što je suprotnost Bogu i njegovim zakonima.

Ostaje nam dakle izbor između K.G.K i Miroslava Škore. Sada dolazimo do jako skliskog terena na kojemu se domoljubni Hrvati i katolici moraju jako dobro paziti da se ne poskliznu. I upravo na takvom terenu mnogi su polomili svoje kosti i takva je sudbina zadesila i prof.dr.sc.Matka Marušića koji poziva kao najžešći glasnogovornik HDZ Hrvate da daju svoj glas K.G.K. kao da je prespavao cijeli njen mandat. Pravdajući je kako ona ima kredibilitet u predstavljanju RH u zemlji i svijetu,minorizirajući sve druge kandidate a poglavito Miroslava Škoru svjesno zanemaruje činjenice i dokaze koji jako štete K.G.K.

A činjenice i dokazi koji joj ne idu u prilog su upravo činjenice i dokazi preko kojih domoljubni katolički puk hrvatski nikada ne može prijeći. A prva je činjenica je što je ona izjavila kako je abortus pravo žene a to pitanje je pitanje par exallance i oko njega nema dogovora. Ili si za abortus ili si rezolutno protiv njega jer život jedino daje i uzima Bog a svi oni koji to pravo daju čovjeku odnosno ženama nemaju više što tražiti od Hrvata. Druga stvar koju joj domoljubni i katolički hrvatski puk nikada neće oprostiti je distanciranje od starohrvatskog pozdrava ZDS umjesto da je stala u obranu tog pozdrava kao što su u obranu tog pozdrava stali mnogi pripadnici HOS-a koji su dali svoje živote upravo braneći svoju Domovinu. Nije znala pokazati svoje domoljubne kvalitete kada je biskupska konferencija Austrije zabranila slavljenje Svete Euharistije na Bleiburgu ove godine umjesto da je kao vodeća osoba države RH prva došla u Bleiburg ove godine.

Podržala je IK, Marakeški sporazum te se priklonila Andreju Plenkoviću, kreatoru takve pogubne i nakaradne politike protiv interesa ogromnog broja domoljuba i Katolika u RH i van nje, a to domoljubni katolički puk hrvatski ne zaboravlja. Ukoliko se ona i njen izborni stožer nadaju kako će pobrati glasove koje su pobrali na prethodnim izborima kada je izabrana grdno su se prevarili. No, najindikativnije od svega je retorika kojom se služe podupiratelji K.G.K.za predstojeće izbore. Oni svi naime govore kako je glas za Miroslava Škoro zapravo glas za Zorana Milanovića. A istina je potpuno drugačija jer se ti ideolozi HDZ ne mogu izvući iz svoje uštogljene kože i svog uhljebništva. Ne mogu se uzdići iznad sebe jer interes RH nije K.G.K., Miroslav Škoro, Zoran Milanović, ili bilo koji drugi kandidat. Interesi RH su iznad interesa bilo kojeg kandidata za predsjednika. A interesi RH nisu interesi koji podržavaju protubožje i protuprirodne zakone koje zagovaraju K.G.K.i Zoran Milanović.

Stoga bi se svi oni podupiratelji K.G.K. trebali zapitati tko je od dvoje kandidat tzv. “desnice“ K.G.K.i Miroslav Škoro ukupno bolji kandidat za predsjednika RH. Ukoliko to ti tzv. “podupiratelji“ K.G.K.razluče u svojoj glavi daće svoj glas Miroslavu Škori kao što će ga dati pisac ovih redaka.Ukoliko oni to ne razluče po svom starom običaju i špranci po kojoj hodaju cijeli svoj uzaludan život daće svoj glas njoj, no, bojim se kako im ovaj put neće biti to dovoljno jerće velika većina domoljubnog katoličkog puka svoj glas dati kandidatu Miroslavu Škori i tada se neće znati ništa. Glasovi tzv. “desnice“ će se rasuti na dva tabora krivnjom glasača K.G.K.dok će Zoran Milanović pokupiti kompaktne glasove ljevice i zasigurno ući u II krug predsjedničkih izbora.

A K.G.K.ukoliko uđe u II krug predsjedničkih izbora i sučeli se s Zoranom Milanovićem doživjeti će poraz jer će je mnogi njeni dojučerašnji saveznici iz HDZ-a kazniti ne izlaskom na izbore u II krugu ili će dati svoj glas Zoranu Milanoviću zbog njene prevrtljivosti na političkom nebu RH. Ukoliko se dogodi da u II krugu predsjedničkih izbora završe Milanović i Škoro onda se Hrvatima smiješi blistava budućnost u kojoj će metla Miroslava Škore zauvijek s političke scene pomesti zanovijetalo i uspavanog konja Zorana Milanovića u šahovskoj igri koju vuče hrvatski narod koji vjeruje, koji ljubi a iznad svega nikada ne zaboravlja. Ista sudbina u II krugu predsjedničkih izbora očekuje i K.G.K. ukoliko se sučeli s Miroslavom Škorom iako je ta pozicija u ovoj šahovskoj igri manje izvjesna. No, za razliku od Zorana Milanovića čija politička sudbina gubitkom predsjedničkih izbora u RH će zauvijek biti zapečaćena, politička sudbina K.G.K.neće jer su joj širom otvorena vrata veleposlanstva RH ili asocijacijama NATO-saveza ili Bruxellesa odakle su se njoj i njenom sadašnjem političkom mentoru Plenkoviću slale naredbe i preporuke kojima se u hrvatskom narodu ubijalo i ono malo duše koja je ostala vjerna Bogu.

A ta duša,toplo se tome nadam znati će prepoznati svoga kandidata u Miroslavu Škori i dati mu svoj glas u šahovskoj igri u kojoj su na ploči kao aktivni igrači ostali bijeli skakač, s jedne strane dok su s druge premda prividno premoćniji ostali crni kraljica i top kojima će skakač na samom završetku igre reći :ŠAH-MAT MILANOVIĆU I K.G.K.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});