fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Salko Selman nije “otjeran” iz Razvojne banke!

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Crnogorski nastavnik likovnog obrazovanja, predsjednik na proteklim izborima kao žeton propalog SBB-a, preko svojeg glasila po tko zna koji put izvrće činjenice i dezinformira javnost. Tako u Dnevnom avazu od 26.10.2018.godine, na naslovnici "vrišti" članak pod naslovom "Novalić otjerao Selmana i doveo Semira Fejzića".

Istina je sasvim drugačija.

Naime, na sjednici Vlade FBiH, održanoj 25.10.2018.godine donesena je sljedeća odluka, citiramo “Data je prethodna suglasnost da Salko Selman bude razriješen dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, zbog isteka mandata.”

Nejasno je otkud novinarima, na izborima, teško poražene stranke, informacija koja veze s istinom nema. Još se jednom pokazalo da Radončićeva “tvornica laži” i dalje gubi pojam sa stvarnošću.

Osim toga, Selman uskoro navršava 65 godina starosti tako da mu čak niti mandat v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH nije mogao biti produžen.

Radončiću bi bilo puno pametnije da se raspita kako iz SBB-a “atletičari”, kojima to nije prvi put, kamče da uđu u SDA. Neka krene od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike pa dalje.

Ne zaboravimo Radončićevu izjavu u izbornoj noći, kada je vidno pokisao izjavio da će se posvetiti onome što najbolje zna – građenju.

Očito je da Selmanu nije oprostio jer iz Razvojne banke FBiH nije mogao grabiti “šakom i kapom” kao u vrijeme vladavine direktora Džaferovića. A znamo da je 22 milijuna konvertibilnih maraka, umjesto u izdavaštvo za što mu je i odobren kredit, skrhao u beton, željezo,…, izgradivši toranj koji je simbol “došljačke bahatosti”.

Niti jedna bolest nije zdrava, ali paranoja je čudo!

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});