ŠAMARČINA SVIM HRVATIMA: Ministrica Pendeš nepunih tjedan dana nakon presude “šestorki” s veleposlanikom Nizozemske!

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, sa suradnicima, primila je 05. 12. 2017. godine u posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH Nj. E. Reinouta Caspara Vosa.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Bosne i Hercegovine i Kraljevine Nizozemske, a ministrica Pendeš je posebno zahvalila na potpori koju je Kraljevina Nizozemska godinama davala u procesu zbrinjavanja razvojačenih pripadnika oružanih snaga.

Ministrica Pendeš se posebno osvrnula na pojedine detalje ispunjavanja preduvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) Bosne i Hercegovine u Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

vos-pendes06122017

Veleposlanik Vos je sastanak ocijenio iznimno korisnim te će nizozemskom ministarstvu inozemnih poslova prenijeti važnost aktiviranja MAP-a za dalji razvoj Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Budući da je u prošlu srijedu upravo u Nizozemskoj, u Haagu, izrečena presuda hercegbosanskoj “šestorki”, zapravo svim Hrvatima, postavlja se pitanje: Zar je Marina trebalo tako brzo skočiti u “zagrljaj” ambasadoru Vosu?

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI