fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sarajevski mediji napali HRT zbog prijenosa spajanja mosta: ‘Čovića su nazvali članom Predsjedništva‘

Autor: Dnevno.ba

Pod oznakom “Skandal” sarajevski Dnevni avaz piše kako je hrvatska javna televizija šefa HDZ-a u BiH na svečanosti u povodu spajanja Pelješkog mosta nazvala članom Predsjedništva BiH.

Nije prvi put, ističu. “Isprva se činilo da se radi o slučajnom gafu”, piše Avaz. “Svečanost je uživo prenosio javni TV servis u Hrvatskoj – HRT, a onda se u programu uživo dogodio svojevrstan skandal. Prilikom prenošenja izjave HRT je Dragana Čovićapotpisao kao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine!?

Isprva se učinilo kako se radi o slučajnom gafu, ali kada je nakon toga urednik i voditelj emisije u razgovoru s gostima u studiju učinio isto i ponovio kako je Dragan Čović na svečanosti spajanja Pelješkog mosta stigao kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine stvari su postale jasne, prenosi Jutarnji list.

Ponavljanje greške

Je li moguće da novinari u susjednoj Hrvatskoj zaista ne znaju da Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH ili je sve namjerno potencirano, jer službeni Zagreb godinama ne priznaje Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, manje je važno od poruke koju Plenković i službeni Zagreb žele poslati Sarajevu, pozivajući na tako važan događaj samo političare iz HDZ-a koji obavljaju visoke funkcije u organima vlasti u BiH”, napisao je Dnevni avaz.

“Da stvar bude gora, ovo nije prvi put da HRT pravi ovakvu grešku. Isti slučaj se desio i 3. ožujka ove godine kada je Čović prisustvovao pogrebu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.” Vijest su prenijeli i drugi, bez oznake skandalozno.

Utjecaj na Neum

Novinari HRT-a nikako da nauče, piše sarajevsko Oslobođenje. Prenijeli su Čovićevu izjavu kako nema razloga da itko u BiH bude nezadovoljan gradnjom Pelješkog mosta. Avaz prenosi Čovićevu izjavu da je riječ o projektu koji BiH samo može biti od koristi.

“Dvjesto metara je dužina, visina 55, nisam siguran da nijedan brod koji je ušao u Jadransko more ne bi mogao proći u Neumski zaljev, svi trebamo biti sretni. Ovo je europski projekt, a mi hoćemo ka EU”, rekao je Čović, bivši član Predsjedništva BiH koji je na izborima 2018. izgubio od Komšića.

Pelješki most neće otežati život i turizam Neuma, kaže načelnik Neuma Dragan Jurković. Štetu bi mogli imati trgovci i ugostitelji uz magistralu, no rasteretit će se gusti tranzitni promet koji ih je opterećivao. Most neće spriječiti dolazak brodova jer zbog dubine gaza veći brodovi ionako ne mogu uploviti. Neum se protivi gradnji luke koju zagovara dio bošnjačkih političara koji su osporavali gradnju mosta. Luka i turizam ne idu zajedno, rekao je načelnik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});